Otvorena prva (praktična) škola seksa!

Ylva-Maria Thompson, ravnateljica škole rođena u Švedskoj, tvrdi da, uza sve ostale grane obrazovanja, postoje kvalitetni programi za vježbanje uma i tijela, ali ne i sustavno razvijanje seksualnih vještina, prenosi q13fox.com.

Štoviše, u obrazovnim institucijama seks je često tabu-tema, spominje se tek u uskoj povezanosti s reprodukcijom, a teme užitka i seksualnih vještina redovito se izbjegavaju.

'Naš nastavni program uključuje i teoriju i praksu. Teorija podrazumijeva osvrt na prošle i suvremene teorije seksualnosti, a učit ćemo i seksualne pozicije, tehnike dodira, anatomske činjenice... i, što je najvažnije, učenici će imati praksu.'

Upisi u školu počeli su nedavno, a iako nastava počinje tek u prvom mjesecu 2012., a semestar košta 1.400 eura, većina kolegija je već popunjena.

Semestar u školi uključuje pet kolegija ili tri intenzivna tečaja. Većina nastave odvija se na njemačkom, a postoje i posebni vikend-tečajevi za parove.

Škola je smještena u prostranoj vili iz 18. stoljeća koja se nalazi oko pola sata vožnje od Beča, a opremljena je svim potrebnim rekvizitima, nastavničkim priborom, laboratorijem i studentskim domom, u koji stane oko 20 studenata.

Ravnateljica se nada da će oni smješteni u domu biti posebno aktivni u izvršavanju svojih nastavnih obveza i domaće zadaće, pogotovo praktičnog dijela. Također, prezervativa će biti u izobilju i bit će besplatni.

U školi će, naravno, biti i ispita, a cilj cjelokupnog nastavnog programa je 'obrazovati ljude o njihovoj i tuđoj seksualnosti, te ih naučiti raznolikim seksualnim tehnikama koje će promijeniti njihov život, ali i život njihovih bližnjih', zaključuje ravnateljica.

Naravno, ovakva škola je podigla dosta prašine, pa su tako neki od oglasa za školu zabranjeni na austrijskoj televiziji, a ispred škole se mogu vidjeti prosvjednici koji tvrde da je ovo samo vrlo glamurozan i dobro zamaskiran način prodavanja seksualnih usluga, pa školu izjednačuju s javnom kućom.