Određena nova definicija prijevremene muške ejakulacije

dijete, seks, ponašanje, Zakon, zabrane, seks, izgovor, ljubav, brak, pravila, muškarac žena, udaja, rastava, žene, seks, dani, seks ljubav, poza 69, zadovoljstvo, vi i partner, muškarac žena, ejakulacija, osobna higijena, istraživanje, problemi u krevetu, seks, Problemi u seksu, nemogućnost orgazma, ejakulacija, seksualno aktivan, seks
Sekundarna prijevremena ejakulacija, tj. ona koja se pojavila nakon određenog vremena u seksualnom životu muškaraca koji do tada nije imao problema, traje manje od tri minute, dokazala su istraživanja, objavili su stručnjaci.

Kod primarne prijevremene ejakulacije ili one kod koje muškarac ima problem onoliko dugo koliko je seksualno aktivan, traje do jedne minute.

Nova definicija sekundarne prijevremene ejakulacije odnosi se na seksualni odnos koji rezultira frustracijom i kasnijim izbjegavanjem intimnosti.

Psiholog Dr. Jern smatra da su dosadašnji kriteriji za dijagnozu primarne prijevremene ejakulacije bili toliko strogi da je rijetko koji muškarac s erektilnom disfunkcijom mogao dobiti upravo tu dijagnozu.

Profesor Stanley E. Althof smatra da su prijašnje definicije bile bazirane više na mišljenjima stručnjaka, a manje na dokazima.

'S novom definicijom, koja je bazirana na dokazima, prijevremena ejakulacija sada će se tretirati kao pravo stanje, a ne kao poremećaj uzrokovan načinom života', rekao je profesor Althof, dodajući kako će sada biti moguće naći efikasnu terapiju, prenosi hot.net.hr.