Neke su žene glasnije tijekom seksualnog zanosa

sex, preljub, sex, studije, seks ljubav, žena, glumljenja orgazma, sperma, seks, istraživanje, kortizol, podiže imunitet, sprečava upale, antidepresiv
Studija koja je prošlog mjeseca objavljena u časopisu Archives of Sexual Behavior pokazuje da su oni naizgled nekontrolirani uzvici tijekom orgazma čista ženska manipulacija muškarcima. Američki znanstvenici Gayle Brewer i Colin Hendrie anketirali su 71 ženu u dobi između 18 i 48 godina koje su trebale odrediti kako vokaliziraju svoj orgazam te zašto su, ako već nisu dosegnule vrhunac, uzdisale i vikale.

'Ustanovljeno je da žene svjesno vokaliziraju odnos kako bi uzbudile muškarca', kazao je Brewer za Mncb.

Ženama se žuri
Iako u članku znanstvenici Brewer i Hendrie koriste frazu 'ženska manipulacija muškim ponašanjem iz koristi', to ne znači da žene žele biti nagrađene i 'plaćene' za svoj entuzijazam, primjerice dijamantnim naušnicama. Žene vikanjem potiču muškarce da brže dođu do vrhunca kad im je odnos dosadan, kad su umorne, nervozne ili jednostavno - nemaju vremena.

Drugim riječima, žene glasno 'proživljavaju' seksualni odnos kada nisu pretjerano uzbuđene. U vrsti odnosa kada su jako uzbuđene i kad je orgazam vjerojatan, primjerice tijekom oralnog seksa, orgazam će biti vrlo tih. Pouka bi stoga možda glasila: što tiši, to jači. Vikanje i vriska samo su taktika kojom žena potiče muškarca, no ona mu također tako žele dati kompliment.

Naučene uloge
'Ženama je važno da se muškarac osjeća sigurno i glasnim reakcijama potiču njegovo samopouzdanje', kaže Brewer. 'Ja ću uzeti što i ona.' Slavna scena glumljenja orgazma iz filma 'Kad je Harry sreo Sally' Naravno, kako je Meg Ryan pokazala u slavnoj sceni filma 'Kad je Harry sreo Sally', žene mogu koristiti glas za lažiranje orgazma, prenosi tportal. Žene se time koriste kada shvate da neće postići vrhunac, a znaju da su muškarci toliko usmjereni na postizanje cilja te da neće stati dok žena ne dođe do vrhunca.

To ne čudi Charlene Muehlenhard, profesoricu kliničke psihologije na Sveučilištu u Kanzasu. U studiji 'Muški i ženski lažni orgazmi' koju je objavila u časopisu Journal of Sex Research, tvrdi da muškarci i žene u seksu slijede uloge iz davno napisanog scenarija. 'Muškarac bi trebao ženu dovesti do orgazma jer to dokazuje kvalitetu njegovog rada', kaže profesorica Muehlenhard.

Budući da žena ne može ejakulirati, muškarci se moraju osloniti na neke druge vanjske znakove kako bi znali da su dovršili posao.

'Mi smo biološka stvorenja', kaže Muehlenhard. 'Biološke razloge proizvodnje buke u seksu teško je proučavati, moramo to pokušati saznati proučavajući seksualno ponašanje životinja.'

Nažalost, socijalizacija ne znači da su lekcije koje učimo točne. Istraživanja pokazuju da muškarci i žene misle da znaju ono što suprotni spol želi, no često smo u krivu i zapravo se samo nadmudrujemo ili lažemo jedni drugima.

urbancult.hr