Ne želi brak? Pet pitanja koja otkrivaju pravo lice problema

veza, pitanja, žene, seks prakticiranje, pitanje, teško pitanje, odgovor, prekid veze, ljubav, problemi s partnerom, partner, muškarac, voljeti, znakovi, veza, riječi, spašavanje, veza, razvedeni muškarac, brak, prva godina, veza, uspješnost, faze, žene, za žene i muškarce, muškarci, kontrola, kolegica, ljubav na poslu , uredske romanse, seks u uredu, veza, ljubavni krah, samoća, razvod, razlozi, istraživanje, brak, brak, pitanja, problemi, veza, muškarac, žena, dobri znakovi, nezadovoljstvo, veza, očekivanja, sretna veza , recept, muškarac, žena, bračni par, bračni parovi, Oženjeni muškarci , srčane bolesti

1. Zašto vam je brak važan?

Prije ulaska u bračnu luku valja sam sa sobom raščistiti razloga zašto želite ući u brak. Treba se pitati je li to iz vjerskih razloga, zbog pritiska obitelji, straha od gubitka partnera ili kao osiguranje da partner neće otići ako ga zavjeti drže? Za brak se treba odlučiti iz pravih razloga, a ne na brak gledati kao nešto što će popraviti ili izbrisati sve dosadašnje probleme, piše Daily Mail.

2. Kakva je njegova ljubavna prošlost?

Iako se fraze poput "ne vjerujem u instituciju braka" i "nije mi potreban komad papira kao dokaz ljubavi" često koriste kao izgovori, ponekad mogu biti opravdani razlog. Partner koji već ima jedna propali brak iza sebe ili cijeli život gleda toksičan odnos roditelja, najvjerojatnije ne želi isto za sebe i svoju partnericu jer vjeruje da će to uništiti njihov odnos. On se ne boji braka već lošeg odnosa.

3. Možete li vi jasno reći zašto partner ne želi uploviti u bračnu luku?

Ako partner na pitanje "Zašto ne želiš brak?" odgovara s "Ne znam". To može značiti samo dvije stvari, poručuje Cox. Ili ne želi reći istinu, a ta je da se ne želi vjenčati s vama ili ne zna izraziti svoje osjećaje. I jedna druga i stvar su za uzbunu jer označavaju nesređene odnose koji će do izražaja još više doći u ozbiljnijim životnim situacijama.

4. Boji li se obaveza ili samo braka?

Brak ne treba zamijeniti s obavezom. Puno je parova predano jedno drugome bez da su u braku. Ako partner govori o djetetu, kupnji stana i radi planove za budućnost, to znači da se ne boji obaveza već jednostavno ne želi formalno potpisati.

5. Muči li partnera sama ceremonija vjenčanja?

Ceremonija na kojoj se okupi cijela obitelj može biti jako zastrašujuća osobito ako ste vi u glavnoj ulozi. Ljudi se ponekad osjećaju neugodno u takvim situacijama pa ih radije izbjegavaju. U tom su slučaju bolja manja vjenčanja.

Izvor: 24sata.hr