Najviše seksa žene prakticiraju u menopauzi

Ovo se razdoblje, za žene, obično veže uz valunge i nagle promjene raspoloženja, no čini se da četrdesete i pedesete godine mogu ponuditi mnogo više u životu svake dame. Barem kada je u pitanju seksualna strana njihova života, tvrde znanstvenici. Naime, njihova su istraživanja pokazala kako sredovječne žene puno više uživaju u seksualnim odnosima od mlađih generacija. Ne samo to, nego ga, pokazuju ista istraživanja Medicinskog centra Sveučilišta Hackensack, i prakticiraju puno češće.

Provedena je studija, koja je objavljena u britanskom časopisu Urology, tako pokazala da dok 54 posto žena između 18 i 30 godina ima problema s postizanjem orgazma, s istim se poteškoćama suočava samo 43 posto žena između 31 i 45 godina, što je ujedno i seksualno najaktivnija grupa žena. Njih čak 87 posto tvrdi kako redovito vode ljubav, prenosi večernji list.

Konačni je zaključak studijeda vođenje ljubavi ovisi o različitim faktorima među kojima su i povjerenje među partnerima te jačina veze. Također je primijećeno kako mnoge žene u kasnijim godinama imaju više samopoštovanja te se osjećaju ugodnije s partnerom nego u ranijim razdobljima života.

Otkriveno je i da dvije od tri žene koje su ispitane pate od nekog oblika seksualne disfunkcije poput pomanjkanja želje za seksom ili nemogućnosti postizanja zadovoljstva.

– Upravo to može i te kako utjecati na samopoštovanje, osjećaj potpunosti kao i cijelu vezu – objasnila je doktorica Debra Fromer sa Sveučilišta Hackensack dodavši kako je od ključne važnosti da se pravi problemi otkriju na vrijeme te da im se adekvatno pristupi.

Neka su prethodna istraživanja pokazala kako se žene u 40-tim i 50-tim godinama jednostavno osjećaju seksepilnije nego ikada prije. Tako je zamijećeno kako žene te dobi u puno većim količinama kupuju izazovno seksi donje rublje, šo doduše mnogi pripisuju identifikaciji s likom Samanthe u planetarno popularnoj seriji "Seks i grad".