Muškarcima zdravi spermiji važniji od uspješne karijere

sperma, sperma, donacija, biolog, sperma, srčani udar, donacija, muškarci, spermiji, postojati, spermiji, broj spermija, stanice spermija

Zdrava sperma i dovoljan broj spermija muškarcima su mnogo važniji od uspješne karijere ili toga da su popularni među ženama, pokazalo je istraživanje koje je objavio britanski The Independent. Pronalazak partnerice je prvi na listi prioriteta kod muškaraca, a nakon toga je posjedovanje nekretnine. No, kvalitetna sperma ili visok broj pokretnih spermatozoida zauzela je treće mjesto, zajedno s debelim bankovnim računom.

Biti uspješan na poslu tek je na četvrtome mjestu, a dobar izgled na petom. Muškarcima je činjenica da su dobri u sportu bitna tek kao šesta na listi, zajedno s tim da voze dobar automobil, a popularnost kod žena im je na zadnjem, sedmom mjestu.

Anketu na tri tisuće muškaraca provelo je humanitarno društvo “National Gamete Donation Trust” koje financira britanska vlada. Anketa je pokrenuta u sklopu kampanje da se potakne muškarce na donaciju sperme.

- Muškarci broj spermija i mogućnost da imaju djecu doživljavaju kao ključnu stvar u životu - izjavila je Laura Witjens, predsjednica humanitarnog društva. Svaki šesti par u Velikoj Britaniji ima problema sa začećem.

jutarnji.hr