Muškarci najviše vole ostavljene žene

Istraživanje provedeno na Sveučilištu u Michiganu pokušalo je otkriti kako prekidi s partnerima utječu na buduće ljubavne veze te došli do više nego obećavajućih rezultata. Znanstvenici su otkrili da muškarce samo u slučaju ozbiljne veze zanimaju detalji o ženinim bivšim partnerima, a kada se radi o prolaznoj avanturi, svi ti podaci su apsolutno nevažni, piše tportal.hr.

Psihologinja Christine Stanik priznaje da je i sama bila iznenađena rezultatima istraživanja. 'U početku sam očekivala da će osobe koje su ostavile svoje partnere biti puno privlačnije zbog svoje želje za riskiranjem', tvrdi.

Međutim, istraživanje je pokazalo sasvim suprotne rezultate. Psihologinja Stanik pretpostavlja da muškarci koji iniciraju prekid veze pokazuju urođenu osobinu vođe. Takve muškarce automatski privlače žene koje su ostavljene jer im ta situacija obećava da će upravo oni biti ti koji kontroliraju situaciju.

No kada je žena ta koja ostavlja svoga partnera, muškarci je vide kao vrlo izbirljivu osobu te stvaraju zaključak da bi isto tako mogla ostaviti i njih. Muškarci koji su skupili dovoljno hrabrosti da ostave svoju partnericu privlačni su ženama jer im to garantira da njihov budući partner nije više zagrijan za bivšu djevojku.