Mogu li nam prijatelji uništiti seksualni život?

seksi editorijal, snimka, seks, prijatelji, seks, atmosfera, seks, prvi spoj, brak, orgazam, problem, žene, seks, krevet, seks, savjeti, vrijeme, žene, krevet, seks, glasovi
Možda vam se čini da će vam život biti jednostavniji ako vam se prijatelji dobro slažu s vašim partnerom ili partnericom. I hoće u smislu socijalizacije, ali u smislu seksa - ne!

Sredovječni muškarci čije se partnerice dobro slažu s njihovim prijateljima mogli bi ostati bez seksualne želje, tvrde stručnjaci. Muškarac i žena mogu imati skladnu vezu, ali ako je žena u dobrim odnosima s njegovim prijateljima, to može umanjiti njegovu moć i muškost.

U nekim slučajevima žena čak ima bolje odnose sa suprugovim prijateljima nego on sam, a to može voditi do muškarčeva gubitka samopouzdanja i seksualne želje.

Stručnjaci su pregledali zdravstvene podatke 3000 muškaraca u dobi od 57 do 85 godina. Pratili su i njihove društvene aktivnosti te su došli do zanimljivog otkrića: muškarci koji su izvijestili da imaju problema u seksualnom životu kreću se u istim prijateljskim krugovima kao i njihove žene.

'Dolazi do situacije u kojoj romantični partner odnosno supruga stoji između muškarca i njegovih prijatelja. To ugrožava muškarčevu autonomiju i privatnost, što je tradicionalni koncept muškosti te narušava kvalitetu seksualnog života', pojasnili su stručnjaci u svojemu izvješću koje je objavljeno u časopisu American Journal of Sociology.

izvor: tportal.hr