Koliko nas stvarno završi s onim pravim?

ljubav

Nova istraživanja ozbiljno vam savjetuju da prestanete s tom navikom jer čak 73 posto ljudi završi sa sadašnjim partnerom jer nisu uhvatili svoju istinsku ljubav. I ne samo to, nego jedna od sedam ispitanica koje su u dugogodišnjoj vezi ne vjeruje da je on onaj pravi. Zašto biste provele svoj život s nekim s kim ne želite.

Kad ste prvi put u vezi, opijeni ste hormonima i endorfinima koji osobu s kojom ste u vezi čine savršenom. No, to s vremenom iščezava tako da nije dobro uspoređivati svježu požudu s dugogodišnjim partnerom i vezom. Također, smatrate li da su ljubavne priče iz holivudskih filmova savršene, to će vas potaknuti da pomislite kako vaš odnos nije na očekivanoj razini.

No, tu bi mogao biti još jedan veliki razlog zašto su parovi koji uopće nisu međusobno zaljubljeni preko glave, još uvijek zajedno. Oni imaju tzv. "settle" sindrom, gdje oni ostaju zajedno jer misle kako nisu sposobni pronaći nekoga boljeg. Zapravo, oni misle kako je bolje biti s nekim nego biti sam.

Ako vaš odnos ne funkcionira, frajeri će ipak biti ti kojima će i dalje biti sve u redu. 37 posto frajera rado ostaje u takvim vezama, međutim napetost i ogorčenost nastavljaju rasti. Osjećate se kao na raskrižju u vašem odnosu, ne znate hoćete li ga prekinuti i vidjeti kuda će vas to odvesti? Vrijeme je da shvatite što želite od života. Vidite li se zajedno s partnerom u budućnosti, gdje vas on podupire? Osim toga, ljubav je samo riječ, nju treba živjeti i svakodnevno održavati, kako se i u dugotrajnim vezama ne bi izgubila ta nužno potrebna iskra.

Izvor: cosmopolitan.hr