Koje tajne o seksu vam prijateljica neće otkriti

Neke intimne stvari teško je reći i najboljoj prijateljici, ali u tom začaranom krugu možete stvoriti krivo mišljenje i brinuti se da s vašim seksualnim životom i nije sve u najboljem redu. Pročitajte što muči ostale žene koje su sudjelovale u anketi portala Reedbook i zašto bi bilo dobro da o tim malim tajnama ipak ponekad porazgovaraju, piše tportal.

Čudakinja u krevetu

Sa suprugom dosadnu rutinu često začine igrom uloga, igračkama ili nekim pomagalima, ispunjavaju fantazije jedno drugom i žele isprobati što više toga. No takve stvari čuvaju za sebe jer ih je strah reakcije ako otvoreno kažu da vole biti podčinjene, da koriste vibrator ili da imaju nekoliko seksi kompletića.

Ako niste sigurni trebate li započeti takvu temu s frendicom i bojite se da ćete ispasti u najmanju ruku čudni, znajte da je 53 posto žena koristilo vibrator, a 81 posto dok su imale odnos s partnerom.

Masturbacija

Iako ju suprug zna zadovoljiti, ponekad se više želi posvetiti sebi i svojim mislima i zadovoljiti se sama. Nije da ne voli seks sa suprugom već sama također zna doći do dobrog orgazma.

Pa možda vaša prijateljica zna da bi vam suprug trebao biti zahvalan što ponekad zaigrate solo jer studije pokazuju da su udane žene koje se samozadovoljavaju sretnije.


Koliko često se seksamo

Ponekad prođe po nekoliko tjedana i više od mjesec dana da se ne nađe vremena i volje za intimu. Čija god je to krivica, sramotno je priznati drugima koji se samo hvale i stalno ističu savršenu emocionalnu i fizičku povezanost s partnerom.

Otvorenim razgovorom s prijateljicom shvatit ćete da većina parova tako funkcionira. Istraživanja pokazuju da oko 15 posto muškaraca ima smanjeni libido u trenucima stresa, depresije ili zbog lijekova. Ako se takve neugodnosti događaju češće, porazgovarajte sa suprugom ili liječnikom da utvrdite ima li fizičkih ili psihičkih barijera.

Seks u braku

Bračni seks prati reputacija da je dosadan i da ga se obavlja reda radi. No većina žena voli seks sa svojim višegodišnjim partnerom.

Dok je sve dobro, ne morate se žaliti prijateljici samo da bi njoj bilo lakše jer je ona nesretna. Recite joj istinu. Oko 78 posto udanih žena izjasnilo se zadovoljnima seksom u braku.

Volim svoju djecu i posao, ali...

Uz obaveze, obitelj i svakodnevne probleme koje treba odmah rješavati, teško je uživati u seksu pa više vole one na brzaka - bolje išta nego ništa. Nisu time oduševljene, ali to je život.

Slobodno recite da postoje lubrikati koji joj mogu pomoći da jedan seks na brzaka bude pravi užitak iako nema predigre koja će je zagrijati.