Kakve se to pojave događaju za vrijeme seksa

... na svaki seksualni podražaj koji vide, gola muška i ženska tijela, homoseksualni ili heteroseksualni odnos. To ne znači da su ispitanice poželjele biti u svakoj od tih situacija, ali su itekako osjetile jako uzbuđenje i želju za seksom, piše portaloko.hr.

Ništa vam se ne gadi

Tijekom seksa ne smetaju vam neugodni mirisi poput znoja, jer u razdoblju najvećeg uzbuđenja ne primjećujete neugodne stvari.

Mozak zapisuje svaki dodir

Puno toga se događa u vašem mozgu što ne možete ni zamisliti. Prilikom stimulacije vagine, vrata maternice, klitorisa ili bradavica aktiviraju se različiti dijelovi mozga. Obzirom da je mozak najvažniji za uzbuđenje, stimulacija nekoliko područja odjednom dovest će vas do nezaboravnog vrhunca.

Povećava se potreban prostor

Kad se uzbudite, vaša vagina se širi i priprema za penetraciju. Početna duljina vagine je oko 7 centimetara, što izgleda dosta plitko prilikom stavljanja tampona, ali kad ste uzbuđeni maternica se povlači i duljina vagine se povećava do negdje 12 centimetara. Ako je vaš frajer prilično obdaren, maternica se može još malo povući i napraviti dodatni prostor.

Ne osjećate bol

Prilikom uzbuđenja vaš prag boli može se značajno povećati. Iako je penetracija na taj način "ugodnija", neki ljudi su se prilikom seksa ozbiljno ozljedili, a to su primjetili tek nakon što je seks završio.

Promjene na grudima

Kao rezultat povećanog protoka krvi kroz ovo područje primjetit ćete da vam bradavice stoje uspravno i da su tamnije nego inače. Osim toga, nekim ženama grudi se povećavaju u uzbuđenju.

Crvenilo

Temperatura lica i tijela povećava se tijekom seksualnog uzbuđenja, što objašnjava pojavu crvenila na vašem licu i grudima tijekom odnosa.

Relaksacija uma

Tokom orgazma um vam se relaksira. Dio mozga koji se aktivira u slučaju straha i anksioznosti, isključi se kad žena doživi orgazam. Prilikom orgazma čak su i pokreti tijela nesvjesni.

Aktivacija mišića

Prilikom orgazma pojavljuju se grčevi u mišićima nogu, ruku, vrata, trbuha i lica, a vagina se kontrahira u intervalima.

Mokrenje je na čekanju

Kad doživite orgazam, vaše tijelo oslobađa antidiuretski hormon, zbog čega nećete moći mokriti odmah nakon seksa. Ipak, ne odgađajte odlazak u toalet predugo kako biste spriječili bilo kakvu mogućnost nastanka infekcije mokraćnog sustava.