Kako znati kakvi ste u krevetu?

Spavaća soba

Izgleda li spavaća poput radne sobe, a vi uvijek u krevetu prije spavanja gledate račune umjesto dobre knjige ili partnera, znajte da niste neodoljiva seksi božica. Seksologinja Cynthia Gentry, autorica knjige 'What Men Really Want in Bed and What Women Really Want in Bed', za iVillage kaže da muškarce izuzetno odbija kada je žena i u spavaćoj sobi u poslovnom modu. Izbacite sav posao iz te sobe - bolje je i za vaše zdravlje i za seksualni život.

Oralni seks

Teško da ćete sresti muškarca kojem oralni seks nije jedno od najvažnijih seksualnih zadovoljstava. Ne znate li kako biste započeli, iznenadite ga primjerice dok radi za računalom, a ako se bojite kakva vam je tehnika, jednostavno ga zamolite da vam govori što mu odgovara. Želite li i vi oralni seks, također se ne morate brinuti o negativnoj reakciji partnera, jer većinu muškaraca to jako pali.

Ostanite u krevetu nakon seksa

Neke žene odmah nakon intimnosti odlaze u kupaonicu da bi se istuširale, ali muškarcu bi to mogao biti znak da se osjećate prljavo. Tada će imati osjećaj da vam nije bilo lijepo jer se niste ostali maziti barem nekoliko minuta. Ostanite malo u krevetu, a zatim otiđite u kupaonicu.

Donje rublje i odjeća

Svi se vole osjećati udobno u vlastitom domu, ali ne morate zato po cijele dane biti u staroj, razvučenoj trenirci i raščupane kose. Seksualni terapeut Ian Kerner kaže da je dovoljno istaknuti obline, posebno one koje vaš partner voli, a s vremena na vrijeme potrudite se obući seksi kompletić i iznenadite ga 'vrućom' večerom.

Ne spominjite bivše

Jedna od najgorih stvari koje možete učiniti je da partnera uspoređujete s bivšim dečkom, posebno u seksu. Dovoljno je da se zamislite i zapitate kako biste se osjećali da on odjednom počne pričati o seksu s bivšom djevojkom.

Odugovlačite sa seksom

Provodite li primjerice previše vremena u kupaonici prije odlaska u krevet, to će izludjeti partnera, ali u negativnom smislu. Dok vi obavite sve pripreme, on će već zaspati. Dio rituala probajte obaviti prije spremanja za spavanje jer se nikome ne čeka u krevetu pola ili sat vremena.

Ulijenili ste se

Svima se seks nakon nekog vremena pretvori u rutinu, ali ako se nikada ne želite potruditi i unijeti malo promjena, zasigurno vas partner neće doživljavati kao seksi partnericu, već kao nekoga tko to odrađuje i želi da što prije završi.

Preuzmite inicijativu

Kerner kaže da, prema jednom istraživanju, više od 30 posto žena priznaje da njihov partner uvijek započinje seks. To i nije najgora stvar na svijetu, ali bilo bi lijepo da jednom i vi započnete prvi te mu pokažete da vam je stalo do njega i seksa s njim.


Usluga

Žene su puno češće umornije i neraspoloženije od muškaraca kad je seks u pitanju. No ako se već upustite u odnos, nemojte se ponašati kao da mu radite uslugu. Priznajte, i vas bi povrijedio takav odnos dok se trudite provesti intimno vrijeme s voljenom osobom.

Samopouzdanje

Svi imamo kritične točke na tijelu i nismo najsretniji na svijetu zbog toga, ali nemojte pričati o tome za vrijeme seksa. Zaboravite na male nesavršenosti jer ih on u zanosu sigurno ne primjećuje, a vi zbog takvih misli ne uživate u seksu kako spada.

Komunikacija

Ne pričate li nikada o vašem odnosu među plahtama, pomislit će da vam je loše s njim. Morate razgovarati i otvoreno reći što volite, a što biste mijenjali.

Izvor: tportal.hr