Kako završe prijatelji s povlasticama?

sex, plaža, preljubnik, seks, muškarci, poza 68, seks, ljeto, sex, veza, partner, sex, veza, partner, sex, veza, partner, sex, veza, partner, sex, veza, partner, poze, sex, veza, partner, sex, veza, partner, učiteljica, seks, otkaz, sex, veza, partner, sex, veza, partner, seks, mašta, poticanje, seks, pamćenje, miris, poze, sex, veza, partner, horoskop, ljubavnici, za žene i muškarce, ljubav, veza, želje, muškarci, seksualna pomagala, Preporuka ginekologa, muškarci, krevet, problemi u krevetu, šokantno otkriće, seks u dvoje, plaža, ljubav, sretne veze

Prijateljstvo s povlasticama' moderan je oblik veze koji su mnogi prihvatili zbog njegove jednostavnosti. No, je li riječ o zaista jednostavnom odnosu između prijatelja koji povremeno prakticiraju seks? Znanstvenici tvrde upravo suprotno, a svoje argumente temelje na nedavno provedenom istraživanju među 14.000 američkih studenata, piše tportal.hr.

Rebecca Plante, profesorica sociologije i voditeljica istraživanja, tvrdi da seks bez obaveza sa sobom nosi niz poteškoća koji odnos zapravo čine kompliciranim. 'Moje istraživanje pokazuje da se ljudi u takvim vezama vrlo često osjećaju čudno, atmosferu opisuju napetom, a cijela situacija najčešće završava tako da osobe međusobno prestanu komunicirati. To se događa postupno, a potom nestaje prijateljstvo. U nekim slučajevima takav se odnos razvije i u vezu. U svakom slučaju, seks bez obaveza nema budućnost', ustvrdila je profesorica Plante.

Istraživanjem su se pokušali otkriti i motivi zbog kojih se mladi upuštaju u neobavezne seksualne odnose s prijateljima. Najčešći odgovor je bio zbog nedostatka vremena za pravu vezu. Ispitanici su također izjavili da prava veza zahtjeva više posla, a kao razlog su istaknuli i probleme koji dolaze s emocijama u ozbiljnim vezama.

Bilo kako bilo, znanstvenici su ustvrdili da se 'prijateljstvo s povlasticama' nikako ne može nazvati jednostavnim oblikom veze jer se prije ili kasnije jave emocije s jedne ili druge strane, a čak i ako ne dođe do toga, javljaju se druge neugodne popratne pojave koje najčešće rezultiraju prekidom odnosa, pa i prijateljstva. 'Iako svi imamo dojam da živimo u društvu koje je otvoreno za svaki oblik seksualnosti, činjenica je da mnogi, a posebno mladi ne razumiju što žele od seksa, romanse i intimnosti. To je nesumnjivo problem', zaključila je profesorica Rebecca Plante.