Kako muškarci pokazuju svoju sklonost dami koja im se sviđa?

ljubavnik, žena, ljubavne veze, ljubavne avanture, zaljubljenost
Svi znamo kako izgleda zaljubljena i za muškarca zainteresirana žena, no znate li kako muškarci pokazuju svoju sklonost dami koja im se sviđa?

 

Crveni obrazi, sjaj u licu, poletni pokreti, sramežljivi pogledi... sasvim su jasni znaci da se u blizini žene koja se tako ponaša nalazi muškarac u kojeg je zaljubljena ili koji joj se sviđa. No, što je sa suprotnim spolom? Kako na njima otkriti da li im se sviđate?

To se možda može činiti teško, jer su, za razliku od žena, skloni složiti "poker face" - onaj izraz lica za koji zapravo ne znaš što znači i iz kojeg ne možeš puno iščitati.

Ipak, iako sramežljivi u slanju ljubavnih signala postoje geste kojima ih možete razotkriti, barem tako ističu stručnjaci za govor tijela i neverbalnu komunikaciju.

Pa krenimo redom...

 

Prvi signal
Samouvjereno će stajati pred vama
Kada ste nasamo, zainteresirani će muškarac iskoristiti svaku priliku da stane ispred vas dok vam govori, kako bi bio siguran da ste u potpunosti usredotočeni na njega. To, naravno, bez obzira na temu vašeg razgovora nema puno veze s onim o čemu priča, već isključivo želi privući pažnju na svoju pojavu - kao da govori: "Hej, pogledaj me! Dobro me pogledaj."

Drugi signal
Pokušava vam skrenuti pažnju
Ako mu se sviđate, a uglavnom se susrećete dok ste okruženi drugim ljudima, on će gledati kako da vam odvuče pažnju. To može biti tako da se udalji od vas i potajice vas gleda iz daljine dok priča na mobitel ili, pak, da se igra mobitelom, kemijskom olovkom ili ključevima dok drugi ljudi razgovaraju.

Treći signal
Cijelo vrijeme traži "eye contact"
Pogled direktno u oči očiti je znak privlačnosti. Dobro, i profesionalnosti. A i privrženosti. No, ovdje ne govorimo ni o vašem šefu (iako, nije isključeno), a ni o vašoj mami, nego o frajeru kojemu se sviđate. Dakle, ako vas gleda direktno u oči bilo dok razgovarate ili, još bolje, ako ne razgovarate - budite sigurni, tu ima nešto....

Četvrti signal
Suptilni dodiri

Predugo zadržavanje ruke pri pozdravu, dodir nogom, skidanje mrvice s usne, pomjeranje pramena kose s vašeg lica i slični potezi muškarca u vašoj blizini neupitno govore da mu se sviđate.Peti signal
Igranje odjećom
Muškarac koji se igra odjećom - dodiruje kragnu, otkopčava košulju, razvlači kravatu, poteže patentni zatvarač jakne gore-dolje... žudi za time da se svuče. Zašto to čini pred vama i u vašem društvu, mislimo da vam ne treba crtati, zar ne!? :)

Šesti signal
(kao) Pogreškom vam se javlja
Iako niste imali dogovor da se čujete, nedovršeni razgovor ili, pak, namjeru dopisivati se s njime ili ga nazvati, odjednom, "kao iz vedra neba", zazvoni vam telefon u znak poziva ili pristigle poruke. S druge strane je on i ispričava se jer vas je (kao) pogrešno nazvao ili poslao poruku na krivu Anu, Ivu, Mariju... (kako god se zvali). Dogodi li se to jednom možete i vjerovati da je slučajno, no dogodi li se i drugi put - sve vam je jasno, na vama je da nastavite igrati igru ili da mu olakšate.

Ne zanemarujte ni ovo...
Zima je. Hladno je. Pozove li vas na kavu, ručak ili večeru, a primijeti da se u nekom trenutku smrzavate i ponudi li vam svoj šal, vestu ili jaknu da vas ugrije - sve je jasno. Takvu gestu obično čine samo muškarci kojima se dama kojoj nude svoju odjeću jako sviđa i nema problem s time da svi vide da u tome hoda. Kao da svima time želi poručiti: "Ona je moja!"