Kako doživjeti savršeni orgazam

sex, stres, mladi sex, seks, kemija, funkcioniranje, kondomi, žena, sex, mladi sex, ljubav, sex, partner, sex, sex, veza, sex, ljubav, nevjera, sex, veza, partner, sex, partner, veza, spolni odnosi, orgazam, seks, predigra, sex, veza, partner, seks, veza, partner, krevet, ljubav, veza, muškarac žena, žene, ljubav, veze, veza, partner, sex, veza, partner, poze, sex, veza, partner, seks, veza, partner, žena, varanje, muškarac žena, intimnost, interes, Izbjegava susrete, promjene ponašanja, Vara vas, istraživanje, nježna strana, muškarac žena, emocije, ljubav, komunikacija, životna faza, kriza srednjih godina, Muškarci i žene, svakodnevni život., Simptomi depresije, seksualni ritam, seksualne aktivnosti, seks navike, redovit seks, u intimnim trenucima, vlažnost, ljubav, sex, seksanje, seksualnosti žene, orlani seks, sex orgazam, orgazam
Čini se da nikad dosta tema o ženskom orgazmu. Iako se svaki puta kada žena doživi orgazam u tijelu događa apsolutna ista stvar, isto tako svaki puta se čini kao neko novo iskustvo koje ima različiti intenzitet, dužinu trajanja... Kada postanete uzbuđeni, vagina se počinje ovlaživati, te postaje elastičnija i duža, a grlić maternice se počinje pomicati prema gore.

Otkucaji srca i tlak se povećava, a nekim ženama po tijelu se počinje pojavljivati crvenilo preko torza i drugih dijelova tijela. Mišići vagine početi će se stezati.
Klitoris i stidne usne će se početi puniti s krvlju, nabubriti i postati tamniji, grudi i bradavice će vam otvrdnuti. Maternica će se povući dalje u trbušnu šupljinu, s čime se u vagini stvara dodatni prostor.

Kada se dostigne krajnja točka prije samog početka orgazma, kompletno genitalno područje se napuni s krvlju i počinje orgazam. Tijelo kao da se u tom trenutku „preda" te dopušta da se nakupljena krv u genitalnom području vrati u ostatak tijela, te opusti svu napetost u vaginalnim mišićima.

Za vrijeme orgazma vaginalni mišići stežu se prosječno svakih 0.8 sekundi, a kako će orgazam polako prestajati, ti će se intervali produljivati. Orgazam kod žena traje mnogo duže nego kod muškaraca, te nije neobično ako žena može postići višestruke orgazme, jedan za drugim.

Osam koraka do velikog „O"

Poslovica kaže „učimo dok smo živi", a to vrijedi za sva životna područja, uključujući i učenje o postizanju savršenog orgazma. Ako još uvijek živite u uvjerenju da to vama nije potrebno, varate se, uvijek postoji ona stepenica više koju možete isprobati. Isto tako, ako često ne prakticirate orgazam, jednako možete izaći iz forme. I obrnuto, ako često prakticirate određene seksualne aktivnosti, postizanje orgazma će vam postati mnogo lakše, biti će intenzivnije, pa do te mjere da ćete postizati višestruke orgazme.

Evo, kako možete izvježbati svoje tijelo da postignete savršeni orgazam, od kojeg ćete pomisliti da ste napustili svoje tijelo i otišli u raj.

1. Korak: Prakticirajte sami
Više od polovica žena svoj prvi orgazam doživi masturbacijom. Kada se sami bacite na posao samozadovoljavanja, pokušajte ne odmah stavljati svoju ruku na klitoris, nego uzmite si vremena i istražite svoje druge, možda do sada neotkrivene erogene zone. Možda ćete baš sami naći neka druga područja užitka za koje niste znali.

2. Korak: Neka seksualna napetost raste
Bilo da se radilo o izlasku s večerom ili samo uobičajenom danu, možete se sa svojim partnerom poigrati i pomalo izgraditi seksualnu napetost. Nemojte odmah uskakati u krevet, razgovarajte što ćete raditi jedan drugome dok dođe do tog trenutka, dopustite si dodire, poljupce, maženje, poglede. Zavodite jedan drugog...

3. korak: Maštajte
Osim što je seks jedan od oblika zabave i načina zbližavanja s partnerom, on je jednako i bijeg od stvarnosti. Možda će vam s vremena na vrijeme pomoći da se opustite, kada vas vaš partner stimulira, na način da jednostavno otputujete u svijet mašte. Ne trebate imati grižnju savjesti ako zamišljate nekog drugog da vam „radi" određene stvari, jer to je samo vaša mašta, ništa više. Vizualizacija u mašti vam može pomoći u uzbuđenu i postizanju velikog „O".

4. korak: Radite Kegelove vježbe
Istraživanja su pokazala da žene koje redovito rade Kegelove vježbe, mnogo lakše, češće i intenzivnije doživljavaju orgazam. Svakodnevno redovito vježbajte mišiće pelvisa i vrlo brzo ćete vi, ali i vaš partner uvidjeti razliku.
Neke žene čak i samo vježbanje mišića pelvisa zbog kontrakcija mišića uzbuđuje. Dakle, nemate što čekati! Započnite s vježbama!

5. korak: Gornja pozicija
Postoje određene poze u seksu u kojima žene lakše dožive orgazam, dok u drugima mnogo teže. Poze u kojima se žena nalazi gore, savršene su zbog nekoliko stvari; žena ima kontrolu tako da se sama može pozicionirati da lakše doživi orgazam, zatim u toj poziciji žena samo vrlo lako može stimulirati klitoris, a može pomoći i partner s prstima, te na kraju, partner ima vrlo laki pristup vašim grudima, čija stimulacija može imati ključan efekt u postizanju orgazma.
I ako vam te tri „tehničke" stvari ne pomognu, možda će vam samo pogled u partnerove oči za vrijeme seksa biti presudan za dostizanje vrhunca.

6. Korak: Penetracija od iza
Iako, postoji vrlo malo žena koje mogu vaginalno postići orgazam u ovoj poziciji, ova poza može biti vrlo erotska, jer osim što će vaš partner uživati u toj pozi, može vam rukom stimulirati klitoris ili pak to možete učiniti sami ili nekom erotskom igračkom.

7. Korak: Misionarska poza
Ovo je jedna od najstandardnijih poza, ali isto prilično učinkovita. Ne samo da je savršena da osjetite iznimnu bliskost i intimnost s partnerom, jer je moguće neprestano ljubljenje i milovanje, također se možete stimulirati s rukom ili nekom drugom erotskom igračkom ili će vam pelvis od partnera dati dovoljno stimulacije.

8. Orgazam: Kažite mu što mislite
Vrlo je važno da vaš partner zna što vas uzbuđuje, a što ne, što vam odgovara, a što ne. Ako mislite na nešto ne radi dobro, recite mu to i uputite kako mora to raditi. Nikada nećete postići orgazam, ako vaš partner čini nešto što vas ne uzbuđuje, nego baš suprotno.

Želimo vam da čim češće doživite sa svojim voljenim partnerom doživite savršeni ORGAZAM!

Izvor: zena.hr