Kada su žene počele masturbirati?

sex, žene, seks, razmišljanje

Da sve više žena masturbira može se pripisati seksualnoj revoluciji, koja je opustila ženski pogled na seks. Poimanje žene i njene seksualnosti se promijenilo u društvu, zato nije čudno da je masturbacija postala jedna od stvari koja se događa često kako bi se dosegnu orgazam te kao sredstvo za opuštanje nakon napornog dana. Seksologinja Shere Hite je u sedamdesetim godinama zapisala, da društvo nedovoljno brine za ženski orgazam te da se o tome uopće ne priča kao da ne postoji i da nije potreban ženama. Danas to više nije tako. Želja HItove da masturbaciju treba slaviti te da je to jednostavan način da žena postigne orgazam se ostvarila. Također je tome pomogao i film Devet i pol tjedana u kojem Kim Basinger veselo masturbira. I naravno serija Seks i grad u kojoj se ženskoj masturbaciji pridaje velika važnosti glavne junakinje to četo i rado čine. Ili kao što je o masturbaciji napisala novinarka Marion Made, koja je citirala neku vrlo hrabru žensku: "što će mi muškarac? U tim stvarima sam sama bolja od većine muškaraca koje poznajem. Kada se žena samozadovoljava, je već u krevetu s osobom koju voli". 

Ženska masturbacija je potpuno jednaka muškoj masturbaciji, samo su žene zbog društva i obitelji tome dodale duboku i feminističku notu. U prvom redu to je seksualna potreba koja nam je potrebna za opuštanje te je masturbacija stvar s kojom je apsolutno sve uredu. No naravno ne i po Sigmundu Freudu, koji u tome vidi infantilnost i nezrelost što je relativno dopustivo adolescenticama. U vremenu  Alfreda Kinseyja je ženska masturbacija bila tabu, žene nisu o tome ni pomišljale a to je bila stavr koju čine samo muškarci. Kasnije su se pogledi na masturbaciju promijenili zato su recimo podaci da su se žene prvi puta samozadovoljavale između dvadesetih i tridesetih godina života kako je otkrio Kinsey, nekako smiješni.



Legendarni Sigmund Freud je tvrdio da je masturbacija znak nezrelosti.. (PhotoXpress)

Još je zanimljiva teza koju je utvrdio Kinsey je izobrazba žena i masturbacija. Utvrdio je naime da među ženama koje imaju niže obrazovanje masturbira oko 50% žena, a kod visoko obrazovanih sve, što je značilo da ženama koje nisu obrazovane masturbacija je bila nešto prljavo i nedopustivo. 

Masturbacija je dobra škola

Kinsey je rekao da su žene razvile vrlo napredne tehnike samozadovoljavanja. Muškarci si uglavnom zamišljaju žensku masturbaciju na način da draže samo ulaz u vaginu. To naravno nije istina, to pogrešno razmišljanje dolazi od predpostavke da žena uživa samo u seksu s muškarcem. Masturbacija je puno više od nadomjestka za seks. Pomoću nje otkrivaju se novi putevi do orgazma, upoznaje se vlastito tijelo i načini na koje se postiže najlakši ili najteži orgazam. 

intimatemedicine.com.hr