Još šokantniji nastavak priče o Miri iz Prijedora: Javio se Nail iz Bugojna sa “ozbiljnim namjerama”

... otvoreno priznala da se prodaje starijim muškarcima, mahom umirovljenicima, koji joj daju novac za “slatko zadovoljstvo koje im pruža”.

Nije, kako kaže, zbog toga sretna, ali “nema izbora”. Kazala je i da pokušava da nađe nekog muškarca, bolje stojećeg umirovljenika, “najbolje bi bilo da živi negdje u inozemstvu, koji bi me prihvatio i pomogao mi u životu”.

Nakon ovog teksta, redakciju sarajevskog lista je pozvao izvjesni Nail, koji je kazao da zove iz okolice Bugojna i da bi želio s Mirom stupiti u kontakt.

Redakciji je ostavio i broj svog mobilnog telefona da ga proslijede Miri, no svoje ozbiljne namjere nije želio komentirati javno, da "ne budu pogrešno protumačene".

- Ne bih o tome javno pričao. Bojim se da se sve ne izjalovi, pa bi me bilo stid i sela i ljudi - kazao je Nail u kratkom telefonskom razgovoru.

- Po glasu bi se reklo da je riječ o čovjeku srednjih godina, no ono što traži Mira - njegov solidan imovinski karton - nismo mogli provjeriti. Mira A. jučer se nije javljala na mobilni telefon, vjerovatno je bila "zauzeta". Njena šokantna ispovijest jučer je bila top-tema u Prijedoru i ostalim gradovima BiH - zaključuje Avaz.