Jesmo li nezadovoljni vezama zbog prevelikih očekivanja?

veza, pitanja, žene, seks prakticiranje, pitanje, teško pitanje, odgovor, prekid veze, ljubav, problemi s partnerom, partner, muškarac, voljeti, znakovi, veza, riječi, spašavanje, veza, razvedeni muškarac, brak, prva godina, veza, uspješnost, faze, žene, za žene i muškarce, muškarci, kontrola, kolegica, ljubav na poslu , uredske romanse, seks u uredu, veza, ljubavni krah, samoća, razvod, razlozi, istraživanje, brak, brak, pitanja, problemi, veza, muškarac, žena, dobri znakovi, nezadovoljstvo, veza, očekivanja, sretna veza , recept, muškarac, žena, bračni par, bračni parovi, Oženjeni muškarci , srčane bolesti

Nekada davno, ljudi su u brakove uplovljavali ne bi li lakše postigli ekonomsku stabilnost te usput zadovoljavali potrebe za intimnosti. Danas kada su prioriteti drastično drugačije posloženi (barem u većini slučajeva), želimo partnere koji će nas podržavati u svakom pogledu, koji će kao osobe rasti zajedno s nama i koji će nam uljepšavati svati dan ulijevajući u sivu svakodnevicu neizmjerne doze ljubavi, poštivanja, strasti i zabave.

Studija imena 'Should Spouses Be Expecting Less From Marriage?' odlučila je istražiti upravo imamo li svi prevelika očekivanja od veza i brakova, istražujući svježe vjenčane parove kroz period od četiri godine. Poražavajuće je da niti znanstvenici koji su se intenzivno bavili ovom temom nisu uspjeli doći do istog zaključka. Dok jedni vjeruju kako zbog visokih (neispunjenih) očekivanja imamo loše mišljenje o vezi, drugi vjeruju kako visoka očekivanja na partnere djeluju motivirajuće budući da se želimo dodatno potruditi ne bismo li vezu učinili boljom.

No, i jedni i drugi su složni oko jedne stvari, a to je da, koliko bi naša očekivanja trebala biti visoka, trebalo ovisiti o tome koliko iskreno vjerujemo da je naš partner sposoban i voljan ispuniti ih. Sukladno tome, logično je pretpostaviti da će se one veze koje su u startu na klimavim nogama pretvoriti u katastrofu, dok u onim čvrstima partneri imaju velike izglede zadovoljiti uzajamna očekivanja, koliko god ona visoka bila.

Izvor: cosmopolitan.hr