Jesam li dobra u krevetu?

poljubac, sex, ljubav, ljubav, sex, ljubljenje, sex, sex, veza, odmor, savršeni ljubavnik, ljubav, sex, sex, veze, veza, partneri, veza, sex, sex, seks, veza, ljubav, Muškarci i žene, osmijeh, simpatija, signali privlačnosti, zavođenje, bakterije, ljubljenje, parovi, brak, djeca rast, poljubac, ljubljenje, tijelo, ljubljenje, ljubavni par, ljubav preko interneta, ljubav, Poznavanje partnera, bračni partner,  traženje partnera, ljubljenje, ljubljenje u usta, poljubci, poljubac, ljubljenje, ljubljenje u usta, muškaraci, žene, Muškarci i žene, mlađi muškarac, Starije žene, ljubljenje, savršeno ljubljenje, ljubljenje, otkrivanje, način, ljubavnici, krvna grupa, ljubav, spoj

Seks je vještina koja se usavršava pa nije čudno što želimo znati jesmo li napredovali. Problem je u tome što ne postoji diploma za seksualnu vještinu. I nema stručnoga žirija koji bi ocijenio našu izvedbu (zamislite Milku Babović kako govori – njezin čipkasti grudnjak u boji marelice savršeno joj pristaje, a pokreti bokova iznimno su usklađeni s partnerovim...).

Jedine kategorije prema kojima se možemo ravnati su filmski seks i onaj o kojem slušamo od drugih. I obje mogu negativno utjecati na nas – ili je riječ o izmišljotinama ili se zbog njih osjećamo nedovoljno dobri i privlačni.

Seks na platnu vs. seks u vašoj sobi

Seks na platnu, bilo da se radi o kinu, televiziji ili kompjutorskom zaslonu, režirana je priča s pomno odabranim glumcima i rezultat je nečije ideje o njegovu veličanstvu Seksu. Pojednostavljeno, to je samo (muška, ali i ženska) erotska fikcija.

Čak i u hardcore pornićima rijetko ćete vidjeti stvarne ljude koji se tijekom seksa znoje, imaju podočnjake kao rakuni ili ispuštaju nepristojne zvukove. Evo, nudimo godišnju pretplatu na Cosmo čitateljici koja nam donese pornić u kojem je netko glasno ispustio vjetar!

Uz to, u stvarnom životu nam treba mnogo više od (nat)prosječno obdarenog ljubavnika da bismo doživjeli višestruki orgazam i pola sata vrištali od zadovoljstva.

Prijatelji i prijateljice koji se hvale svojim seksualnim eskapadama, i to obično kad vide da ste vi nesigurni ili sumnjate u svoju ljubavničku vještinu... zapravo se samo žele natjecati s vama i koriste priliku da se prikažu u boljem svjetlu. Njihove su seksualne priče najčešće predimenzionirane, a ne odraz stvarnih doživljaja i iskustava.

A tek tišina u spavaćoj sobi! Pa ne znam nijednu frendicu koja nije posumnjala u svoje ljubavničko umijeće nakon što je provela noć s frajerom koji je jedva ispustio zvuk dok je svršavao, dok je ostatak večeri nešto radio, a da ni sam nije znao što je time htio postići.

Dobar seks je u glavi

Opustite se! U stvarnosti ne postoji kategorija kojoj biste trebali težiti i koja bi se u diplomi mogla izraziti riječima “odličan iz seksualnih vještina”. Dobar seks rezultat je niza okolnosti i faktora koji se moraju poklopiti. Vaše i partnerovo raspoloženje, mjesečni ciklus, stres, novčane brige, samopouzdanje, doba dana i stupanj bliskosti promjenjive su kategorije i mogu itekako utjecati na seksualni odnos.

Osim toga, mi smo samo napola zaslužni za kvalitetu i uspjeh seksualnog čina. Možete biti izvrsna ljubavnica, ali ako s druge strane nema odgovora, to je gotovo nevažno jer dobar seks ne možete imati sami sa sobom (ok, možete, ali to se onda zove drugačije). I konačno: ono što nekoga pali, drugome može biti hladan tuš.

Najlakše se zakvačiti za izvedbu, ali ta famozna riječ (izvedba) podrazumijeva da nešto radimo za publiku, a zapravo bismo trebali uživati sa svojim partnerom. Možda bi bilo pametnije ocjenjivati djelo nego izvođače: Je li seks bio bolji, isti, lošiji ili samo drugačiji nego prošli put? Kako može biti još kvalitetniji?

Popravljanje štete

Činjenica je da bi se mnoge djevojke prije svega trebale posvetiti popravljanju (stvarne ili umišljene) loše slike o vlastitom tijelu i poraditi na (generalno niskom) samopouzdanju, a tek onda se pozabaviti svojom seksualnom umješnošću.

Kako možete iskoristiti sve blagodati uzbuđenja ako stalno razmišljate je li vam guza prevelika i vide li vam se celulit ili strije?

Zaokupljenost takvim pitanjima kvari užitak i vodi krajnje neseksepilnom ponašanju. Koja djevojka nije ugasila svjetlo u spavaćoj sobi jer se zbog PMS-a osjećala debelo ili zaustavila frajera koji je – makar samo rukom – krenuo prema njezinu međunožju zato što nije stigla posvetiti pažnju svom intimnom vrtu?

Opustite se još jednom. Većina stvari koja nas brine frajerima uopće ne smeta. Zato se i događaju one čudne situacije kad mu objašnjavamo svoje paranoje, a njemu na licu tup izraz: “Ne razumijem što mi želiš reći.” Njemu je neshvatljivo da ne želimo oralni seks samo zato što se nismo depilirali – to je kao da ne želite jesti čokoladu ili piti pivo jer ste upravo oprali zube.


Pitali smo frajere što ih uzbuđuje, evo što su nam neki priznali...

Megan Fox s bočicom ulja

Novinar (29)
Žene često zaboravljaju činjenicu da dok pred nama stoje gole, mi vidimo samo lijepe stvari. Nema veze jeste li niske i bucmaste, obdarene jabukama ili lubenicama, imate li brazilsku depilaciju ili ste amazonski obrasle... Da, mi zamišljamo cure kao modele Victoria Secret rublja, ali ako pred nama prodefilirate u debelim pamučnim gaćama – ne brinite se, ionako u njima nećete dugo ostati...
Vaš trud će pomoći, ali ako nešto ne želite, dovoljno je da nam to kažete. Kao što je važno da kažete i što želite.

Predigra je najnapetiji dio igre, no, ironično, što smo dulje u vezi, sve je kraća jer nam se čini da znamo što uzbuđuje ono drugo. A nije uvijek tako... Zato recite što volite, dajte prijedlog, otkrijte što vam pruža zadovoljstvo.

Biti u ženi neopisiv je užitak, ali još nam je draže promijeniti pozu. Mi volimo i straga, i misionarski, i stojeći, samo ne volimo da interludiji budu predugi.

Da, i naš mozak radi i u glavi se roje pitanja. Ako je seks stvarno dobar, želimo da potraje pa ćemo možda pomisliti na utakmicu ili nešto slično što nema veze sa seksom kako bismo odgodili orgazam. A ako skužimo da vi razmišljate kako ćete odraditi sutrašnji dan na poslu dok se mi tu nešto trudimo – razumjet ćemo to i pokušati što prije završiti. Megan Fox ili Beyonce kako nam prilaze s bočicom dječjeg ulja... Hm! Daaaaa!

Kad stignemo do vrhunca, mi vas obožavamo. Ali istodobno nas obuzima nespokoj. Jesmo li bili dobri? Je li trajalo prekratko? Ili je bilo predugo?

Samo je jedna stvar gora od tog osjećaja – pokušati razgovarati odmah nakon seksa: ovo je za minus pet, savršeno, ali malo prakse će ti dobro doći, pa kako sutra stojiš s vremenom?!? Samo nas to nemojte pitati!

Žena koja se zna opustiti

Savjetnik za ljudske potencijale (36)
Kad djevojka zrači samopouzdanjem, odmah se zapalim. Kad svoje tijelo “nosi” kao novi komad odjeće koji želi svima pokazati, kao da poručuje: “Vidi me! Možeš biti sretan što me imaš...” Ukratko, ako ona vjeruje da je seksi, u to vjerujem i ja. Ne mislim pritom na površno samopouzdanje, jednostavno – volimo žene koje vole sebe.

Ako je spremna skinuti se prije nego što je ugasila svjetlo, spustila zavjese i ugasila DVD, to je pozitivan znak i nagovještava dobar seks. Nemam ništa protiv seksa u mraku, ali ako sve zamrači, daje do znanja da nije spremna skinuti veo sa svoga tijela i da se boji da mi se neće svidjeti.

Razmijem malu zakočenost na početku veze, čak mi se to i sviđa. Ali volim vidjeti kako s vremenom postaje odvažnija. Nije mi bitno čime će to pokazati – dovoljna su samo upaljena svjetla.
Nama dečkima je seks kao istraživačka misija. Žena koja je svaki put sve zaigranija, samopouzdanija i pustolovnija može me izluditi. Pozitivno, naravno.

izvor:www.cosmopolitan.hr