Evo koliko dugo traje idealan seks - 07.12.2012

seks, način, ljubav, seks, pravila, vrijeme, seks, trikovi, fantazija, seks, žene, požuda, seks, duljina, seks, seks ljubav, Osvetnički seks, seks s novim partnerom, stres, ljutnja, Muškarci i žene, puno zagrljaja, Iskušenje, prevara, zagrljaj, razvod, ljubav, ljubomora, ljubav nije robija, seksualno usklađeni, seks ljubav, seksualni partneri, Seksualna kompatibilnost, muškarac žena, seks ljubav, intimni dijelovi tijela, seks u dvoje, seksualno aktivan, ljubav, Seksualni interes, seks u dvoje, tuširanje, tuš, seks prakticiranje, za žene i muškarce, želja za seksom, vođenje ljubavi

...i bračnih savjetnika (članova Udruženja za seksualne terapije i istraživanja), pokazala su da je za zadovoljiv odnos potrebno mnogo manje vremena nego što to mnogi misle, prenosi dalmacijanews.

Spoznaje o trajanju spolnog (od početka penetracije do ejakulacije) razdijelili su u različite intervalne skupine te ih označili kao prekratke, preduge, primjerne i poželjne.

Spoznaje su pokazale, da je spolni odnos, koji traje od 1. do 2. minute prekratak, dok je od 10-30 minuta bitno previše za seks. Prema tim spoznajama primjerena je dužina seksa, zajedno s penetracijom, već od 3 do 7 minuta, dok je najpoželjnija minutaža od 7 do13 minuta.

Usprkos tome brojni muškarci i žene još uvijek vjeruju raznim fantazijama o seksualnim aktivnostima (na primjer mitu o idealnoj dužini penisa, seksanju koje traje cijelu noć...). Tako u jednom od prijašnjih istraživanje ustanovili da je postotak muškaraca i žena, koji vjeruju da odnos mora trajati 30 minuta, ili duže, ogroman.

Prema riječima vodećeg istraživača, Cortyja, takav je rezultat nadasve odraz nezadovoljstva i razočaranosti u postelji.

- Tim istraživanjem želimo razbiti stereotip o trajanju spolnog odnosa i ljude ohrabriti realnim podacima o prihvatljivom trajanju spolnog odnosa, te tako spriječiti spolna razočaranja i ograničenja - dodao je Corty, koji istraživanjem želi pomoći i onima koji se previše opterećuju dužinom trajanja spolnog odnosa.

- Ti podaci takvog čovjeka mogu osloboditi brige, a samim time i psihičkih smetnji koje, kao posljedicu, imaju i velik utjecaj na dužinu trajanja samog odnosa - zaključio je.