Evo kako na žene djeluje seks s obrezanim, a kako s neobrezanim partnerom

seks

... znanstvenih istraživanja iz cijeloga svijeta i donosimo glavne razlike u higijeni i seksu, između obrezanih i neobrezanih muškaraca. 

Osjetljivost

Iako obrezanost ne utječe na libido ili funkcioniranje, činjenica je da se njime uklanja polovica kože na penisu. To znači da se gube neuroreceptori koji su izrazito osjetljivi na lagano dodirivanje, tvrde znanstvenici iz Koreje. I ne samo to, nego je jedno istraživanje Sveučilišta u Michiganu potvrdilo da je najosjetljiviji dio penisa obrezanog muškarca, mjesto na kojem se nalazi rez od obrezivanja. Moguće objašnjenje je da se nakon obrezivanja penis na neki način sam brani od daljnjeg ozljeđivanja, pa postaje manje osjetljiv.

Rizik od infekcija

Kad muškarac nije obrezan, postoji veća šansa da se nakupljaju tekućine između glavića i kožice, što je sjajno okruženje za razvoj bakterija. Zato žene neobrezanih partnera imaju veće šanse oboliti od bakterijske vaginoze, tvrdi dr. Supriya Mehta, epidemiologinja iz Chicaga. Također, muškarci koji nisu obrezani lakše mogu prenijeti spolno prenosive bolesti, uključujući gljivičnu infekciju, HPV i HIV.

Čistoća

Jednako kao što ženama može biti teško održavati čistoću na svim naborima usmina, tako ni obrezanim muškarcima nije lako održavati čistoću cijelo vrijeme. "Iako većina neobrezanih muškaraca bez problema održava čistim područje ispod kožice, to je više posla", objašnjava urologinja Karen Boyle. Zbog toga neke žene mogu imati osjećaj da su neobrezani muškarci svježiji, zbog čega se i one mogu osjećati opuštenije tijekom seksa, objašnjava ginekologica Alyssa Dweck.

Zadovoljstvo

Ne postoji točan odgovor na koji način obrezanost utječe na žensko zadovoljstvo. Nedavno provedeno istraživanje u Danskoj pokazalo je da su žene s obrezanim supružnicima duplo nezadovoljnije u krevetu od žena s neobrezanim muževima (iako su neka druga istraživanja donijela suprotne zaključke). Jedan od načina na koji kožica može biti alat za žensko zadovoljstvo jest u tome da se ona skupi oko baze penisa, te pruža dodatno trenje uz ženin klitoris tijekom penetracije.

Bol

Žene s obrezanim partnerima imaju tri puta veće šanse iskusiti seksualnu bol od žena s neobrezanim muškarcima, otkrilo je dansko istraživanje. "Neobrezani penis je puno više gladak i baršunastog osjećaja", kaže urolog Darius Paduch. Tako da je za žene koje imaju problema s vlaženjem puno ugodniji seks s neobrezanim partnerom. Paduch dodaje da muškarci koji imaju kožicu trebaju puno manje lubrikanta tijekom seksa ili masturbacije, budući da je njihov penis prirodno vlažniji.

Yahoo.com