Doznajte koji je glavni uzrok svađa u vezama i brakovima

Svađa

Jedan specifičan uzročnik sukoba svakodnevno staje na put ljubavi. Vjerovali ili ne, to je daljinski upravljač.

Čak 40 posto odraslih ispitanika koji su sudjelovali u jednoj anketi priznalo je da se najviše svađa ispred televizora, zbog kontrole nad upravljačem tj. TV programom koja je jednako važna i muškarcima i ženama. Parovi se svađaju i oko drugih puno značajnijih i ozbiljnijih tema, ali takve svađe rijetko su svakodnevne, za razliku od ovih koje uzrokuje daljinski upravljač daljinskom upravljaču.

Ostali okidači svađa u vezama i brakovima su:

Seks... jedan od najčešćih seksualnih problema kod parova je neujednačena želja za seksom. U pravilu jedan partner želi češće imati seksualne odnose, a drugom nije potrebna ista količina seksualnog zadovoljstva.

Kućanske obaveze... nered u kućanstvu, neoprano suđe ili rublje, neispražnjena kanta za smeće, čarape na podu - sve je ovo motiv za žustru raspravu kada jedna polovica para više drži do urednosti.

Novac... svađu najčešće potakne nerazumno raspolaganje novcem. Međutim, problem može nastati i zbog osjećaja nejednakosti kada jedna osoba zarađuje više od druge.

Obitelj... u kakvom ćemo duhu odgajati djecu, kako se nositi sa previše znatiželjnim rođacima koju guraju nos gdje mu nije mjesto? Sve su ovo pitanja koja će par prije ili kasnije dovesti do sukoba.

Izvor: zadovoljna.hr

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.