Dokazano da je veličina penisa ipak važna!

mali

Novo istraživanje objavljeno u The Journal of Sexual Medicine pokazalo je da žene koje najčešće doživljavaju vaginalni orgazam do vrhunca dolaze lakše ukoliko njihov partner ima veći penis.

'Muška tjeskoba oko veličine penisa ne odražava samo muške stereotipe, već je zaista točno da je za puno žena veličina ipak jako bitna', rekao je Stuart Brody, psiholog sa Sveučilišta West of Scotland, piše tportal.

No, neki drugi znanstvenici nisu u to uvjereni.

'Ukusi su različiti', tvrdi znanstvenik Barry Komisaruk sa Sveučilišta Rutgers. Žene koje orgazam doživljavaju uglavnom vaginalnim stimulacijom možda zbilja preferiraju duže penise, rekao je Komisaruk za LiveScience i dodao da ne doživljava svaka žena takvu vrstu orgazma.

Činjenica je da su veličina penisa i okidač ženskog orgazma još uvijek vruće teme. I dalje se vodi znanstvena debata jesu li klitoralni i vaginalni orgazam dva različita fenomena. Različiti živci, naime, provode signal od vagine kao i od klitorisa, kaže Kimosaruk, a stimulacijom tih zona aktivira se i različito područje u mozgu. No, neki znanstvenici vjeruju da vaginalna stimulacija jednostavno aktivira drugačije, unutarnje područje klitorisa. Žene pak tvrde da je doživljaj vaginalnog i klitoralnog orgazma dosta različit, no žele li obdarenijeg muškarca ili onog s manjim penisom, na kraju krajeva stvar je osobnog izbora i ukusa, tvrdi Komisaruk.

U nekim slučajevima, ženski je orgazam čak i kompleksniji. Neka su istraživanja pokazala da je sposobnost doživljavanja orgazma vaginalnom stimulacijom u direktnoj vezi s boljim psihološkim funkcioniranjem, kvalitetnijom vezom i većim seksualnim zadovoljstvom.

'Ranija su istraživanja na velikom uzorku pokazala da žene koje su u mladosti svjesne činjenice da je njihova vagina izvor orgazma imaju veće šanse doživljavanja vaginalnog orgazma', kaže Brody.

U novom istraživanju Brod i njegove kolege zamolili su 323 žene, uglavnom škotske studentice da se prisjete svojih seksualnih odnosa. Također su trebale reći koliko im je važna veličina penisa i koliko im je bitan penisno-vaginalni odnos, kao i drugi seksualni odnosi te je li veličina penisa utjecala na njihovu sposobnost doživljavanja orgazma vaginalnom stimulacijom.

Ako se računa da je prosječna veličina penisa oko 15 cm, žene su trebale odgovoriti doživljavaju li orgazam lakše s muškarcima koji imaju penis duži ili kraći od prosjeka. Pokazalo se da je samo 160 žena doživjelo vaginalni orgazma i imalo dovoljno seksualnih partnera da mogu usporediti podatke. Od tih 160 žena, 33,8 posto ih je priznalo da preferiraju muškarce s većim penisom, dok je 60 posto njih reklo da im veličina nije važna, a za 6,3 posto njih dulji penis je bio manje ugodan od kraćeg.

Podržavajući tezu da je veličina zaista bitna, Brody i njegovi kolege otkrili su da žene koje doživljavaju najveći broj vaginalnih orgazama preferiraju muškarce s većim penisom. 'To je vjerojatno zbog toga što muškarac s većim penisom može lakše stimulirati vaginu cijelom njezinom duljinom, sve do cerviksa', kaže Brody.

Izvor: dalmacijanews.com