Deset naj pjesama za vođenje ljubavi

Potaknut ovakvim razmišljanjem holivudski DJ Michelle Pesce sastavio je play listu najboljih pjesama za vođenje ljubavi.

1. SEX ON FIRE, KINGS OF LEON
Naslov ove pjesme sve govori, jer je u pitanju zapaljiva melodija nabijena pozitivnom energijom, koja će vas i vašeg partnera natjerati u akciju već poslije prvih par taktova.

2. LOVE IN THIS CLUB, USHER
Ova pjesma je dobar izbor dok se nakon dobrog provoda vraćate kući, pustite je u kolima i dok stignete do kuće, oboje ćete biti raspoloženi za dugo maženje.

3. ONE IN A MILLION, AALIYAH
Ako ste za neku romantičniju varijantu, r'n'b muzika je uvijek dobar začin, da pojača vatru kako u prostoriji, tako i između vas i partnera. Senzualan glas pjevačice inspirira na nježna šaputanja.

4. SEXUAL FEELING, MARVIN GAYE
Marvin Gaye je odličan recept za retro štimung i pravu igru zavođenja. Baršunasti glas ovog pjevača savršeno će se slagati sa malom crnom haljinom i visokim potpeticama.

5. TOO CLOSE, NEXT
Za one koji imaju tremu instant rješenje je glazba koja je istovremeno lagana i senzualna, baš kao i Next u ovoj pjesmi. Vašem partneru će se sigurno dopasti ovakav izbor, koji ima jasnu poruku.

6. WHAT GOES AROUND COMES AROUND, JUSTIN TIMBERLAKE
Orijentalni zvuk u kombinaciji sa seksi glasom Justina Timberlakea, a u stihovima se spominje požuda, prevara, laž i izdaja. Pa ipak sve pršti od seksualne energije i zavodljivosti. Prava stvar za pomirenje nakon svađe.

7. CRASH INTO ME, DAVE MATTHEWS BAND
Malo reminiscencije nije na odmet, a ova pjesma podsjetit će vas na prve ljubavi i srednju školu. Sjećanje na jedan istinski nevin period vašeg života probudit će nježnost i želju da nekome sasvim pripadate.

8. I'M GOING DOWN, MARY J. BLIGE
Ritam je idealan za blago erotizirani ples sa puno poljubaca, prije nego što pređete u konkretnu akciju gdje god da ste se zatekli u tom trenutku.

9. CRIMINAL, FIONA APPLE
Ima nečeg veoma drskog u načinu na koji pjevačica kaže "Bila sam vrlo, vrlo nevaljala djevojčica". Ovakva pjesma vam može pomoći da zaboravite na sve inhibicije i ostvarite svoje najluđe fantazije.

10. WICKED GAME, CHRIS ISAAK
Chris Isaak i "Wicked Game" je čista klasika, možda čak i klišej, ali pali svaki put. Apsolutno je nemoguće slušati ovu pjesmu, a da vam se po glavi ne mota misao kako biste i vi sa vašim partnerom vodili ljubav na pijesku, baš kao pjevač i Helena Christensen u spotu.

izvor: zena.blic.rs