Činjenice o seksu o kojima niste imali pojma

Prvi prezervativi radili su se od životinjskih crijeva i nakon upotrebe su se prali
Za početak evo nešto o porijeklu imena kondom oko kojeg se ni povjesničari ne slažu. Neki navode kako je dr. Condom opskrbljivao kralja Charlesa II. pokrovima od životinjskog tkiva kako bi se zaštitio od bolesti, koje su mu mogle prenijeti prostitutke. Stručnjaci kažu da najstarija ilustracija kondoma potječe iz Egipta i stara je više od 3000 godina. Najstariji pronađeni kondomi bili su izrađeni od riba i životinjskih crijeva, a datiraju iz 1640. godine. U 1940-im i 50-im godinama su se kondomi nakon uporabe prali.

Intimne perike za sakrivanje oboljenja poput sifilisa
U 15 stoljeću prostitutke su nosile intimne perike kako bi spriječile prenošenje stidnih uši, a u Viktorijansko doba nosile su ih kako bi sakrile oboljenje poput sifilisa, prenosi b92.net.

Termin blow job potječe iz Viktorijanskog doba
Popularni termin za oralni seks potječe od izraza blowsy, a tako su u Viktorijanskom dobu nazivali prostitutke. Izraz se još koristio i za ejakulaciju. U tridesetim godinama izraz blow job počeo se koristiti za oralni seks sa ejakulacijom.

● Muškarci koji gledaju gej porniće proizvode više sperme
Istraživanja su pokazala da muškarci koji gledaju gej porniće ili one u kojima se pojavljuju dva muškarca i jedna žena, proizvode više sperme od onih koji gledaju muško-ženski seks ili samo žene. Stručnjaci vjeruju da je ta pojava povezana sa muškim natjecanjem u reproduktivnim sposobnostima.

Ženke pingvina bave se prostitucijom i flertuju
Čak i ako su u dugotrajnoj vezi neke ženke pingvina razmjenjuju seksualne usluge s drugim pingvinima i to u zamjenu za šljunak kojim grade svoja gnjezda. Ponekad ženka pingvina ritualno zavodi mužjaka dok on ne sakupi dovoljno kamenja za gnijezdo, a onda ona pobjegne.

Net.hr