Čega je žena najčešće strah u seksu?

preljub, seks, sex, Megan Fox, sex, partner, veza, sex, veza, partner, erogena zona, ludilo, seks
1. Opterećenost vanjskim izgledom

Umjesto da uživaju i opuste se, neke žene, prije svega s manjkom samopouzdanja, za vrijeme predigre i samog seksa razmišljaju kako izgledaju. Opterećivanje s celulitom i prekomjernom tjelesnom težinom te vanjskim izgledom uzrokuje to da su žene ne opuštene te da ne uživaju, što šteti seksu.

Razmišljanje o manama, o ne savršenosti tijela uništava nam seksualni užitak. Osječat ćete se seksi i privlačno tek kada to uistinu počnete voljeti svoje tijelo takvo kakvo je. Naravno da se o svom tijelu treba brinuti, no dok postižete idealne opsege, kilaže i ostalo svejedno se probajte opustiti i jednostavno uživati. Muškarci uglavnom ne traže savršeno tijelo i izglednego ženu koja zna uživati u čarima seksualnoti i golotinje.

2. Što misli o mojoj vagini?

Ovo je čest seksualni strah, opterećivanje s izgledomi okusom vagine. Pogotovo kod mleđih žena koje još nisu sigurne i imaju premalo iskustva kakva bi trebala biti "idealna vagina". To je opet opterećivanje s idealom koji ne postoji. Muškarci vole prirodan miris vagine, važno je samo da je čista i uredna, što ne znači nužno bez dlaka.

3. Kako ga seksualno zadovoljiti?

Kako zadovoljiti muškarca nije jednostavno pitanje, sve se razlikuje od osobe do osobe. Neki vole grublje neki nježnije. Ali postoje stvari s kojima ne možete pogriješiti a to su oralno zadovoljavanje i draženje cijelog tijela. Ne zaboravite na to da je ljudsko tijelo jedna velika erogena zona, zato se ne bazirajte samo s draženjem penisa i bradavica.

Ako niste sigurne, pitajte njega ili jednostavno pratite njegovu reakciju. Ako nešto budete radile krivo sigurno će vas upozoriti. Ako se previše zamarate s njim kako zadovoljiti njega, same ćete zaboraviti uživati.

4. Zašto seks ponekada boli?

Uzrok može biti psihički, kao što je strah prije prvog seksa ili analnog seksa, jer tada još nismo opušteni i očekujemo bol. Iako poslije prvog seksa većina žena malo krvari to ihne smije odvratiti od seksa.

Kada je u pitanju bol, koja se često pojavljuje u sredini menstrualnog ciklusa, odnos za neko vrijeme prekinite i nastavite nježnije. Uzrok boli može biti pregrub seks, često su uzroci zdravstvene prirode-npr. ciste ili upale.

5. Strah od (ne) željene trudnoće

Je Seksualni strah koji ne prolazi s odrastanjem i zato se tiče žena svih dobnih skupina koje su seksualno aktivne. Iako su u seksu najopuštenije žene srednjih godina zato što su najiskusnije i zato što znaju da mogućnost začećea manja. Metoda prekinutog snošaja je najrizičnija i nesigurna, ukoliko ne želite zanjeti tada koristite primjerenu kontracepciju.

Potpuno drugačiji strah javlja se kod žena koje silno žele i očekuju trudnoću. Ukoliko je beba u planu ne opterećujte se idealnim vremenom, temperaturom i rasporedom seksa općenito. Jer prevelik pritisak oko toga čini seks rutinom i nečim što se mora a ne užitkom. Za vrijeme seksa se posvetite jedan drugom i ne očekujte da ćete kad ste zamislili imati dijete ostati trudne sutra, strah je uništavač užitka, stoga se opustite.

intimatemedicine.com.hr