7 znakova da biste se trebali pomiriti s bivšim dečkom

ljubav

1. Oboje ste solo

Ako je vaš bivši u ozbiljnoj vezi manja je vjerojatnost da ćete ga uspjeti osvojiti, osim ako se oboje ne složite da je to najbolja odluka. Ali, ako ste oboje solo, ova odluka biti će jednostavnija. Zato stupite u kontakt s bivšim partnerom i pokušajte vratiti vezu.

2. Došlo je do promjene

Postojao je razlog zašto ste prekinuli i vrlo je važno da ste sami sa sobom riješili stvari koje su stvarale konflikte. Ako ste sigurni da ste se oboje potrudili i radili na sebi kako bi ovaj put veza uspjela, još jedna prepreka je savladana.

3. Mirite se zbog ispravnih razloga

Osobe nam često nedostaju nakon prekida, a sama pomisao da su s drugom osobom stvara osjećaj ljutnje i ljubomore. Možda pak žalite jer ste prekinuli i mislite da nećete naći bolju osobu ili se osjećate usamljeno te vas povratak u sigurnost veze tješi. Svi navedeni razlozi su pogrešni! Naime, ispravni razlozi su kad shvatite da ste zaista kompatibilni te da partnera volite zbog toga kakav je, a ne onoga što želite da bude.

4. Međusobni razgovori su ugodni

Prije nego li se odlučite vratiti u vezu - razgovarajte. Važno je prepoznati kakva vam je komunikacija i kako izgleda zajednički provedeno vrijeme. Osjećate li da je druženje prirodno, bez puno uloženog truda? Ili pak imate osjećaj da je isforsirano i nelagodno? Upravo ovi znakovi odati će vam trebate li opet biti skupa.

5. Iskreno si nedostajete

Nakon prekida veze uobičajeno je da si intenzivno nedostajete. Ali, to nije dovoljan razlog da se vratite u vezu. Naši osjećaji nakon prekida vrlo su jaki te treba vremena kako bismo ispravno sagledali situaciju. Ako je prošlo dovoljno vremena od razdvojenosti, a i dalje si iskreno nedostajete, to je dobar pokazatelj da ponovno budete skupa.

6. Jedan ili oba partnera oprostila su ružne stvari

Postoji razlog zašto ste prekinuli i zato je pri povratku u vezu vrlo teško oprostiti partneru/ici sve loše situacije. Nebitno o čemu je riječ, barem jedno od vas dvoje treba preko toga prijeći. Ostanu li tragovi predbacivanja ili ljutnje, te emocije izaći će na površinu i opet izazvati sukobe. Ako si ne možete oprostiti, povratak u vezu nije dobra ideja.

7. Razlog prekida

Uvijek je važno osvrnuti se na razlog prekida. Stalno ste se svađali i osjećali jadno većinu vremena? Netko je nekoga prevario? Životne okolnosti utjecale su na odnos? Koji god razlog bio morate biti svjesni da ga ovog puta neće biti. Odnosno, trebate svjesno djelovati da do tih situacija više ne dođe jer u suprotnom veza ne može uspjeti

Izvor: vecernji.hr