6 načina kako da se pomirite s partnerom

01.08.2016

Prekid veze stresan je događaj za svakog čovjeka, ali što ako sumnjate da još ima malo nade za vas dvoje? Donosimo šest načina kako vratiti vašu bolju polovicu.

1. Razgovarajte o razlozima prekida

Za uspješni oporavak veze važno je znati što je uzrokovalo rastanak. Ako oboje zaišta želite vratiti lijep odnos, morate riješiti nesuglasice koje su uzrokavale prekid. Ne zaboravite postaviti uvjete kako se nebiste ponovno svađali oko iste stvari.

2. Nemojte se sramotiti

Nakon što ste postavili uvjete ne zaboravite da su djela snažnija od riječi. Budite dosljedni vašem dogovoru i držite se plana. Važno je da, posebice u početnom periodu, ne napravite nešto što bi izdalo povjerenje vašeg partnera/ice.

3. Poštujte vaše 'vrijeme za sebe'

Nemojte pratiti njegovu/inu bivšu na društvenim mrežama, ne budite paranoični. Morate si naučiti vjerovati, u suprotnom, cijeli život ćete ponavljati iste stvari i svađe. Kad niste zajedno pustite partnera/icu da na miru provode vrijeme za sebe i "napuni svoje baterije".

5. Preuzmite odgovornost

Ne zaboravite biti svjesni razloga zašto stvari nisu funkcionirale prvi put i nemojte ih zanemariti. Savjete uvijek možete zatražiti od bliskih prijatelja i obitelji. Pokušajte se staviti u kožu vaše bolje polovice i sagledati kako biste se vi osjećali da vam voljena osoba čini/govori isto.

6. Pustite prošlost

Nikada nećete zaboraviti sve što ste si rekli, ali vrijeme liječi sve rane. Za uspješnu budućnost važno je riješiti nesuglasice, a ružne stvari pokušati ostaviti iza sebe.

Ako stalno vrtite u krug iste probleme i podsjećate na trenutke kad ste se svađali ili si nešto predbacivali, stvari će ponovno eskalirati.

Krajnji cilj je da vaš partner/ica i vi uspješno prebrodite probleme i zajednički gledate naprijed. Želite li zaista biti zajedno dobro zapamtite sve razloge zašto je tome tako. I ne uzimajte drugu osobu "zdravo za gotovo".

Izvor: vecernji.hr

loading...