6 dobrih razloga da se prijateljstvo pretvori u ljubav

par

1. On već zna kako ćete reagirati u stresnim situacijama ili kad ste neraspoloženi.

Vaša egzistencijalna pitanja ga neće iznenaditi na šestom spoju, jer ste o njima pričali već 100 puta dok ste bili prijatelji. On već zna kako vam može pomoći kada padnete u depresiju.

2. On je jednako "čudan" kao i vi.

Kada ste tužni, pišete pjesme u svoju malu crnu bilježnicu i tako odlutate iz stvarnog svijeta, a on odlazi u lunapark kada nije raspoložen. Imate česte napade smijanja bez razloga, kao da ste pijani - dok ste zajedno. I to vam je dovoljan znak da vas on voli zbog onoga što vi jeste... "čudna biljčica" kao i on. 
 
3. On poznaje sve vaše strahove.

I od toga ne radi dramu. Na primjer, zna da je vaš tata varao mamu dok ste bili mala djevojčica, pa s vremena na vrijeme imate paranoična pitanja, tipa: "gdje si bio dosad?" No duboko u sebi, vi znate da vas on nikad ne bi prevario, ali ipak imate taj strah koji potječe iz djetinjstva. On to već sve zna, pa vas poljubi u čelo svaki put kada osjeti taj vaš strah.
 
4. Možete s njim pričati kao s frendom.

Možete mu sve reći, i ono što vas nervira, i ono što vas rastužuje. Jer zna da vas neće nikad osuđivati zbog emocija. Zbog toga što je bio s vama u svim ključnim životnim trenucima.

5. Ne morte mu objašnjavati ništa o bivšima... ...jer ih on sve već poznaje!

Dok ste raskidali s Markom iz srednje, dok ste mislili da ste trudni s onim tipom s prve godine faksa, dok ste mislili da se želite udati za onog nogometaša u usponu, on je bio s vama. I sve to zna.

6. Već ste upoznali njegove roditelje (i on vaše).

Što znači da nećete imati stres prvog upoznavanja s roditeljima i izbjeći pitanja kao što su: "Čime mu se bave roditelji?" Riješeno!

Izvor: cosmopolitan.hr