5 stvari koje muškarci nikad ne rade, a žene si njima otežavaju život

ljubav

1. Izbjegavamo reći u čemu je problem

Žene se od djetinjstva uči da moraju biti drage, pristojne i simpatične, a u odrasloj se dobi to često pretvori u izbjegavanje iznošenja problema. Svaki muškarac koji je ikad pitao ženu je li sve u redu i dobio odgovor "nije mi ništa" zna o čemu pričamo. Muškarci su po ovom pitanju jednostavniji - ako postoji problem, oni će ga imenovati i pokušati riješiti.

2. Sebe stavljamo na zadnje mjesto

Požrtvovnost je divna stvar, ali sve ima granicu. Žene koje sebe stavljaju na zadnje mjesto najčešće s vremenom počnu zamjerati drugima što ih iskorištavaju, iako u većini slučajeva same inzistiraju da budu na zadnjem mjestu. Malo "muške" sebičnosti nikad ne škodi.

3. Preispitujemo svoje osjećaje

Većina muškaraca zna što osjeća, pa će tako muškarac koji zna da više ne voli ženu s kojom je u vezi eventualno još malo promisliti o svemu, a onda reagirati. Žene, s druge strane, vole preispitati svaku svoju odluku više puta, čak i ako je sasvim jasno o čemu se radi.

4. Mislimo da je život romantična komedija

Filmovi su nam zatrovali um sretnim završetcima, pa je tako sasvim uobičajeno da žena očekuje filmski scenarij i u stvarnom životu. Muškarci, s druge strane, znaju da ne postoji scenarij i da se radnja odvija samo onako kako ju sam usmjeriš.

5. Previše analiziramo

Svaka poruka je prilika za analizu. Što je htio reći, što je mislio kad je rekao nešto, što frendice misle o svemu? Pretjerano analiziranje svake sitnice može ženu dovesti do ludila, pa bi i ovdje bilo pametno primijeniti muški pristup - manje razmišljanja i preuveličavanja sitnica.

Izvor: index.hr