11 pravila po kojima žive dečki u sretnim vezama

pravila, ljubav, partner, ljubav, voljena osoba

1. "Imam tri pravila, koja su mi učinila vezu i brak boljim. Otkrijte ljubavni jezik svoga partnera i pokušajte se uskladiti s tim. Kada imate problem, nemojte gledati situaciju kao da ste vi suprotstavljeni jedan drugome, već kao da ste vas dvoje na istoj strani protiv problema. I ne zaboravite da ljubav ne dolazi sama od sebe, to je odluka koju donosite iz dana u dan i držite je se."

2. "Iskrenost na prvom mjestu. Istina može biti ružna ili bolna, ali laži će sigurno razoriti vašu vezu. U redu je da se naljutite, ali nemojte se vrijeđati. Takve stvari izgovorene u afektu ostavljaju trag na vaš odnos."

3. "Nemojte pristati na vezu s nekim tko vam se zaista ne sviđa. Tako samo mučite sebe i tu osobu. Također, potrudite se da svaki tjedan odvojite vremena samo za vas dvoje."

4. "Pravilo 80/20! Nitko nije savršen. Prema tome, recimo da vam se 80% toga kod nekog sviđa, a 20% stvari vam se ne sviđa ili vas živcira, postavite si pitanje može li tih 20% prevagnuti nad ovih 80%. Ako je odgovor da, tražite dalje. Ako je odgovor ne, jednostavno naučite živjeti s tih 20% koji vam nisu po volji."

5. "Ne budite zlopamtilo! Nemojte voditi računicu tko se o koga kad ogriješio, ili pamtiti stvari kako biste im ih kasnije nabijali na nos. Ako problem, postoji riješite ga odmah!"

6. "Ne zaboravite da je vaš najbitniji odnos sa samim sobom. Vaša vas veza ne bi trebala ograničavati, već bi vam trebala povećati kvalitetu života. Zato oboje trebate imati vlastite interese i ambicije u kojima se trebate međusobno podržavati. Budite s nekim tko vas želi, a ne s nekim tko je ovisan o vama!"

7. "Ne zaboravite biti nježni na dnevnoj bazi. Uvijek pitajte svog partnera kako je proveo dan. Poštujte jedan drugoga, kao i njihovo mišljenje, čak ako se ne slažete uvijek s njim."

8. "Nemojte samo govoriti "Volim te", izrazite što volite kod neke osobe i recite im kada naprave nešto što cijenite ili smatrate lijepim. Ne zaboravite im komplimentirati izgled, zbog toga se svi osjećamo bolje."

9. "Nemojte biti ljubomorni i pokušavati "spriječiti" vašeg partnera da vas prevari. Tako ćete ga prije natjerati na preljub, nego postići nešto konstruktivno."

10. "Uvijek smišljate nove ideje za zajedničke pustolovine i aktivnosti. Ne budite dosadni, budite timski igrač!"

11. "Budite spremni na promjene. S vremenom ćete se i vi promijeniti i vaš partner. Za 10 godina nećete biti isti ljudi kao što ste sad. Kako će vrijeme prolaziti, morat ćete se iznova zaljubljivati jedno u drugo. To neće biti uvijek lako, ali do ničeg dobrog se ne dolazi lako u životu!"

Izvor: cosmopolitan.hr