101-dnevna seksualna avantura

Većini ljudi ulazak u brak znači i dosadan ili čak nepostojeći seksualni život. No za jedan američki bračni par to je značilo upravo suprotno. Doug i Annie Brown odlučili su se seksati 101 dan u komadu, a nakon tog iskustva napisali su i knjigu jednostavno nazvanu "Just Do It".

Inspiraciju su dobili nakon što su čuli za Klub 100 dana. To je klub u kojeg se mogu učlaniti svi koji su u braku ili vezi, a nisu se sa svojim partnerima seksali duže od 100 dana. Doug i Annie odlučili su promijeniti to pravilo za 180 stupnjeva i seksati se svaki dan narednih 101 dan te o tome napisati i knjigu.

"Čim mi je ideja o toj knjizi pala na pamet, počela sam se predomišljati. Prijatelji kojima sam rekla što planiramo rekli su da sam luda.", priča Annie koja je s mužem 2006. godine započela eksperiment.

Kad mu je žena predložila ideju, Doug je mislio da je umro i došao u raj. Međutim, ono što nije znao je da odlučiti se na obavezan seks određen broj dana zahtjeva ogroman napor. Nije da Brownovi nisu imali seksualni život, ali su ga do tada podređivali drugim svakodnevnim stvarima koje su smatrali važnijima.

U to je doba par bio vjenčan 11 godina i imali su dvoje djece od 3 i 7 godina, što 101-dnevnu seksualnu avanturu u koju su se upustili nije činilo jednostavnom. Svaki su dan morali naći vrijeme samo za sebe i svjedoče koliko je to iskustvo bilo iscrpljujuće. "Naučili smo da se to jednostavno mora obaviti. Nitko ne bi mogao živjeti tako do kraja života.", kaže Doug.

Nakon više od tri mjeseca seksa, par je bio toliko iscrpljen da je odlučio uzeti pauzu od mjesec dana. No uloženi napor im se isplatio. Tvrde da su ovom metodom doveli vezu na jednu potpuno novu i dublju razinu intimnosti.

"Više se dodirujemo" priča Doug i nastavlja: "Prije bi se naš fizički kontakt svodio na eventualno poljubac prije spavanja. Tokom ovih sto dana nije se radilo samo o seksu. Više smo se mazili i grlili, i to nam je sad prešlo u naviku".

Njihov eksperiment dobio je i blagoslov stručnjaka koji tvrde da je njihova fizička intimnost produbila emocionalnu što je rezultiralo većom uključenošću i zainteresiranošću jedno za drugo. "Mišljenja sam da bi ova metoda funkcionirala u svakom braku. Radi se o vrlo kreativnom pristupu rješavanja problema intimnosti. Takvo ponašanje spontano će ponovo zapaliti iskru među partnerima", tvrdi terapeutkinja Robi Ludwig.

izvor: she.hr