10 znakova po kojima ćete znati da ste stvoreni jedno za drugo

ljubav

1. Oboje ste pozitivni

Pozitivan pogled na život, nekoliko izmijenjenih osmijeha, samo su neke od sitnica koje vezu čine stabilnom. Ukoliko je jedan partner pozitivan, dokazano djeluje na manju pojavu konfilkata unutar veze.

2. Dopisivanje svodite na minimum

Muškarci zapravo ne vole dopisivanje. Dokazano je da im snižava kvalitetu veze, dok pak kod žena ista se povisuje. Žene su prirodno pričljivije i sklone pa i pretjeranoj komunikaciji s drugima. Događa se da parove zamijene stvarne razgovore za one putem uređaja. Pokušajte naći sredinu.

3. Smanjili ste korištenje društvenih mreža

Da, volite društvene mreže. Instagram, Facebook i Twitter jednostavno stvaraju ovisnost i "tjeraju" nas da provjeravamo profile. Međutim, pretjerano pregledavanje društvenih mreža jedna je od "otrovnih" navika koja može djelovati i na vaš odnos. Usredotočite se na osobu s kojom ste i na stvaran svijet koji vas okružuje. Današnaj tehnologija velik je uzrok konfilkata u vezama.

4. Mazite se

Iskazivanje nježnosti i brige važno je za održavanje zdrave intimnosti u vezi. Seksualna privlačnost spada u drugu kategoriju, ali ona prava stvara se upravo intimom. Sljedeći put kada se poželite maziti, znajte da je znanost na vašoj strani!

5. Svađate se umjesto da skrivate osjećaje

Oprostiti i zaboraviti nije jednostavno, a često zapravo skrivamo osjećaje zbog čega počinjemo predbacivati drugome. Naučite raspravljati na zdrav način. Ukoliko se svađate, znači da vam je dovoljno stalo da pokušate riješiti problem, pa makar došlo do konflikta.

6. Seksualni život je redovit

Početak veze period je kada ste, tako reći najviše zainteresirani jedno za drugo, barem što se tiče fizičkog izgleda. Međutim, održavanje seksualnog života učinit će vas prisnijima i vašu vezu podići na kvalitetniji nivo.

7. Slični ste

Iako se govorilo da se suprotnosti privlače, u stvarnom životu to i nije baš tako. Vaše stajalište o životu, moralu, stav, pa i predrasude važne su stavke koje dugoročno djeluju na vaš odnos. Uostalom, u budućnosti biste se trebali družiti s drugim ljudima i provoditi puno vremena zajedna, stoga pripazite što vas zaista povezuje.

8. Različito trošite novac

Istraživanje provedeno na 1000 neoženjenih i oženjenih parova pokazalo je da partneri biraju različitu osobu od sebe što se tiče trošenja novaca. U financijskom svijetu važno je posložiti prioritete i novcem pametn raspolagati. U suprotnom, i to bi mogao biti okidač za razmirice.

9. Smijete se istim šalama

Dokazano je da se 75 posto zadovoljnih parova smije barem jednom dnevno. Humor je važan faktor koji pridonosi sretnom suživotu. Smijeh stavlja na stranu životne brige i dodatno vas povezuje.

10. Kada izađete ili oboje pijete ili ste suzdržani

Testiranje provedeno na 20.000 oženjenih parova pokazalo je da su oni koji piju jednaku količinu alkohola i sretniji. Svatko se provodi na drugačiji način, pa bi bilo idealno da shvatite koji je vaš. Mnoge veze završile su nakon pijanstava i izlazaka. Tada znamo biti drugačiji, a i sličost u vašim izlascima vjerojatno pokazuej da ste slični i u drugim stvarima.

Izvor: vecernji.hr