10 najbizarnijih seksualnih tradicija

Živjeli! Sve do dna!

Sambijci su pleme s Papue Nove Gvineje i njihovi momci mogu postati muškarci samo ako ispiju sjeme svojih starješina kad napune 17 godina. To nije jedini bizarni dio odrastanja muške djece tog plemena - od svoje sedme godine do rituala zrelosti žive samo s muškarcima te si redovito izazivaju krvarenje iz nosa.

Jednom kad se vjenčaju, muškarci nastavljaju s izazivanjem krvarenja iz nosa - u isto vrijeme kad im supruge imaju menstruaciju!

Zarežeš, pa vidiš jesu li zreli

Mardudjare iz Australije imaju ritual zrelosti koji kombinira barbarizam obrezivanja s gutanjem odstranjene kožice s penisa. No nemojte misliti da je najgore prošlo - kad se momci napokon oporave od obrezivanja, slijedi im rezanje. Dobivaju rez s donje strane penisa po njegovoj dužini koji zna biti toliko dubok da cijeli život nakon toga uriniraju kroz novostvorenu rupu.

Pretpostavljamo da vjerojatno postoji neko objašnjenje za cijeli taj postupak, no zaključili smo da je to možda bolje ostaviti za neki članak o bizarnim vjerovanjima.

Ma kakva Ibiza

Na Haitiju postoji grad po imenu Saut d'Eau u kojem se svakog ljeta održava ritual posvećen boginji ljubavi. Oni koji prakticiraju vudu okupe se i sudjeluju u velikoj orgiji.

Bizarni ritual zvuči gotovo prihvatljivo, no ako ste zamišljali mnogo isprepletenih golih tijela pod mjesečinom obasjanim vodopadom, prevarili ste se. U pitanju je više gomila nagih ljudi prekrivenih blatom i krvi žrtvovanih životinja. Ukratko, radi se prije o sceni iz hororca nego iz pornića.

Sve ostaje u obitelji

Nepalci imaju vrlo malo zemljišta koja su pogodna za poljoprivredu, pa bi se u vrlo kratkom vremenu dogodilo da su pri nasljeđivanju parcele postajale sve manje i manje. Domišljati žitelji Himalaja našli su rješenje u vjenčanju sve braće za samo jednu suprugu - na taj način zemljište ostaje cijelo, jer velika obitelj živi pod jednim krovom.

Razvod uspješnim bijegom

Wodaabiji iz Nigera vjenčaju se sa svojim bratićima i sestričnama. Te prve brakove organiziraju njihovi roditelji, no mnogi od vjenčanih uspiju 'dobiti razvod' na festivalu Gerewol.

Jednom godišnje Wodaabiji se okupljaju na festivalu Gerewol obojanih lica i u raskošnim kostimima te pokušavaju zavesti tuđe žene. Oni kojima to uspije iskradu se s djevojkom sa zabave i nakon toga se službeno računaju kao bračni par.

Da ne bi rijeka isušila

U drevnom Egiptu vladalo je vjerovanje da je Nil rezultat Atumove (bog stvaranja) ejakulacije. To je rodilo tradicionalno faraonovo masturbiranje pokraj rijeke.

Narod je bio toliko oduševljen faraonovom požrtvovnošću da je odmah pronašao način kako da pridonese općem veselju, pa su mnogi muškarci u ime boga Mina (božanstvo faraonove potencije) počeli masturbirati u javnosti.

Brončani dečki

U drevnoj Grčkoj biti gej bilo je potpuno normalna stvar. Grcima nije bilo bitno radi li se o ženi ili muškarcu kad je u pitanju bio seks, već tko vrši penetraciju, a tko biva penetriran.

Važnost aktivnog i pasivnog položaja u seksu bio je za Grke povezan s dominacijom. Muškarci ili pripadnici visokog društvenog položaja bili su penetratori, a žene i pripadnici nižeg društvenog sloja penetrirani.

Brak na određeno vrijeme

Jedan manji dio Iranaca našao je zgodan način kako da zaobiđe zakon kad je u pitanju seks prije braka. Mladi par može platiti za kratku ceremoniju i službeni ugovor u kojem piše trajanje 'braka na određeno vrijeme'. Budući da su pred zakonom tehnički vjenčani, djevojka i mladić mogu nakon toga uživati u seksu koliko hoće a da ne krše zakon.

Što to smrdi po ribi?

Nyotaimori neobičan je japanski običaj. Radi se o jedenju sušija s uglavnom golog ženskog tijela (u slučaju da se radi o muškarcu zvao bi se 'nantaimori'). Opravdanje za bizarni 'japanski stol' je činjenica da temperatura tijela održava i hranu na željenoj temperaturi.

Iako je na prvi pogled cijela stvar očito seksualna, Japanci je smatraju takvom samo ako je djevojčino međunožje neobrijano.

Privatni istražitelji - penisa?

Kad muškarac u srednjem vijeku nije mogao obaviti svoju dužnost u krevetu, Crkva je poslala 'privatne istražitelje' - mudre žene koje bi proučile penis koji se ne želi ukrutiti te donijele zaključak u vezi pacijentova generalnog zdravlja i hoće li moći napraviti djecu. U slučaju deformacije penisa ili nekog drugog valjanog razloga zašto ne može doći do snošaja, brak je mogao biti poništen. 

tportal.hr