10 fraza koje mogu uništiti odnos

srodne duše, ljubav, mit, ženski glas, privlačnost, muškarci, Valentinovo, ljubav, prekid veze, odnos, uništiti, fraze
1. "Ti uvijek" i "Ti nikada"

To djeluje napadački i stvara obrambeni stav kod partnera. Time je kvalitetna komunikacija u startu osuđena na propast. Sve se može svesti na napad i obranu, a time se problemi ne rješavaju. Izbjegavajte isticati partnerove mane.

2. "Zašto to želiš napraviti, pa to nikada nisi volio?"

Morate shvatiti da se ljudi vremenom mijenjaju, pa tako i partneri. Ono što nekada nisu voljeli raditi, može im postati interesantno. Podržite partnera u novim interesima, jer novosti vezu mogu osvježiti. Osim toga, nitko ne voli biti sputan.

3. "Pretjeruješ"

Ako nekoga volimo, ne želimo da mu u našem društvu bude neugodno. Govoriti partneru da pretjeruje jednako je kao da mu predbacujete da je previše osjetljiv ili zašto se toliko brani. To može izazvati još veći bijes ili partner može pomisliti da ga ne shvaćate ozbiljno. Ako je netko uzrujan, u tom trenu neće misliti da pretjeruje. Pustite da se situacija smiri i porazgovarajte o problemima.

4. "Haaaa, što si ono rekao?"

Kada vam partner pokušava nešto ispričati, slušajte pozorno. Oduprite se čačkanju po mobitelu ili zurenju u televizor inače će pomisliti da vas uopće ne zanima što on ima za reći, a to ruši samopouzdanje i "ubojica" je kvalitetne veze.

5. "Rekao sam ti.."

Ovo je klasičan primjer fraze koju treba izbjegavati, a često se čuje u komunikaciji. Ona ne vodi nikamo osim ljutnji, prepiranju ili prestanku razgovora. Nitko ne voli ispasti glup. Upravo da je partner i napravio neku glupost, a upozorili ste ga na to ranije, nema potrebe to mu nabijati na nos jer je i sam svjestan svega.

6. "Ne večeras, draga"

Normalno je da niste uvijek na istoj valnoj dužini kada je seks u pitanju. Ponekad se ne da vama, a ponekad partneru, i to treba otvoreno priznati. Izbjegavajte frazu "ne večeras" već radije malo objasnite, naprimjer, "nisam raspoložen večeras, previše pive sam popio"... Na kraju krajeva, morate se osjećati opušteno u vezi da bi ona bila uspješna.

7. "Šta s tobom nije uredu?"

Jednako je i ako kažete "Ti si ista kao tvoja majka" ili " Kakav si ti to roditelj". Svaki verbalni napad izaziva negativne reakcije kod druge strane i potkopavat će vezu. Partneru trebate biti oslonac u teškim vremenima, a ne dežurni kritičar.

8. "Ne vjerujem ti"

Nema ništa gore od partnera koji vam ne vjeruje. Veza bez povjerenja u startu je osuđena na propast. Ako i sumnjate u nešto, pokušajte to raščistiti tako da partnera navedete na razgovor i objasnite mu što vas muči.

9. "Želim razvod"

To ne izgovarajte ako stvarno ne mislite tako jer bi vam kasnije moglo biti žao. Opasno je tako ucjenjivati partnera zbog nekih trzavica u vezi jer bi mogao shvatiti da stvarno želite razlaz. Razgovor je lijek za mnoge probleme u vezi.

10."Ako me stvarno voliš, ti ćeš..."

Ponovno ucjena, a one su pogubne za zdrav odnos. To će kod partnera izazvati osjećaj pritiska i nelagode. Ne pokušavajte manipulirati partnerom jer ga možete izgubiti, radije promijenite taktiku kad s nečime niste zadovoljni. Na primjer, ako smatrate da provodi premalo vremena s vama, kažite mu da vam nedostaje.

Izvor: 24sata.hr