Lijepa Čapljinka Lucija Jelčić osvaja europske modne piste i magazine

Lucija Jelčić, moda
Lucija je danas ime koje modni znalci rado žele vidjeti na svojim revijama, editorijalima.

Nedavno je na reviji, u organizaciji modne udruge kreativaca Modiko, prvi put prošetala i pred sarajevskom publikom te obnovila suradnju s dizajnericom Amnom Kunovac Zekić. Lucija se raduje svakom pozivu iz BiH, a ljeto je provela na relaciji Muenchen - Čapljina.

''Koristila sam svaki slobodan dan da dođem do Čapljine. Naravno, vrijeme sam provodila s obitelji i prijateljima... Zabavljali smo se na okolnim kupalištima, išli na more... Dio odmora posvetila sam i knjigama koje odavno želim pročitati. Moj favorit ovoga ljeta je ''Oprosti mi, molim te'', Melisse Hill koju sam dobila od Božene. Savršeno štivo za ljetne praznike... Malo slomljenog srca, malo ljubavne priče, neobičan preokret na kraju i - konačno - sretan završetak.

Što se posla tiče, sada sam fokusirana na Hamburg i London, a u obzir dolaze i Danska i Belgija. Moja dvogodišnja suradnja s matičnom agencijom Major Models Muenchen je skoro završila. Njihovi uvjeti mi više ne odgovaraju i vrijeme je krenuti dalje.

Radila sam najviše u Parizu i Njemačkoj (Muenchen, Dusseldorf, Berlin)... Našla sam se i nekoliko puta na pisti zajedno sa sestrom Boženom - na revijama u Muenchenu i Fashion Weeku u Berlinu. Evo, gotovo dvije godine sam u ovom poslu i dosta sam se naviknula na život vani. Znate, na lijepo se lako naviknuti, premda je ponekad i teško... Odvojeni ste od obitelji i prijatelja, svoga grada...'' - govori Lucija.

Lucija je dosad najviše revija nosila za njemačke dizajnere, te za Esprit i Orsay. Vrlo je tražen model za editorijale, magazine i kataloge, te modne kampanje. Tako je radila kampanju za Jean Paula Berlin, te brošuru za AUDI R8 Spyder. Nosila je i reviju engleske dizajnerice Anje Gockel zajedno s engleskim top modelom i glumicom Lily Cole.

''U Muenchenu nema mnogo castinga. Ondje me većinom poznaju, pa radim direktne bookinge, dok u Parizu i Milanu imam svakodnevno po par castinga.'' - kaže Lucija čija je želja, kaže, ostati još nekoliko godina u tome poslu, proputovati svijet i okušati se na modnim tržištima New Yorka, Miamija i Azije.

''Imam velike planove za budućnost. Želim što više napredovati u ovom poslu, al ipak, moje sutra je uvijek pod upitnikom. Tako kažem sama sebi - bit će što bude, s Božjom pomoći.'' - zaključuje Lucija.

Vrijeme u Muenchenu najradije provodi sa sestrom Boženom i nećakom Davidom kojeg prosto obožava. Mali David razlog je i Boženinog višemjesečnog izbivanja s modnih pista. Boženi uloga mame odlično stoji, a i snašla se jako dobro.

''S obzirom na to da je nas u obitelji osmero djece, naučili smo kako se brinuti jedni za druge.'' - kaže Lucija.

Večernji list