Znate li tko su sapiosekusalci i što njih seksualno uzbuđuje?

istraživanje, muškarci, žene
Možda ste i vi sapioseksualac, a da toga niste ni svjesni. Pojam sapioseksualizam prvi put se pojavio prije dvije godine u izboru seksualne orijentacije na OkCupidu, a danas sve više ljudi priznaje da su i sami sapioseksualci.

Pošto se kategorija "sapio" pojavila na mnoštvu stranica za upoznavanje, Vice je okupio nekoliko sapioseksualaca koji su objasnili što ih to točno privlači kod suprotnog spola.

Jedna od ispitanih, seksologinja Megan, kaže:

"Mislim da sam postala svjesna svoje sapioseksualne prirode kada sam sebi rekla da se moram prestati viđati s pretjerano seksi frajerima. Dobrog ljubavnika je teško ostaviti, ali sam osjećala potpunu odsutnost moždane privlačnosti. Seks je bio sjajan, ali nismo imali što reći jedno drugome. Volim kad mi partner stimulira mozak. Nije bitno da li me tjera na razmišljanje ili jednostavno izbacuje impresivnu količinu znanja, taj osjećaj utiče na cijelo tijelo. Volim pametne šale i igre riječima ili pametna zapažanja."

"Ništa me ne privlači i ne uzbuđuje toliko kao muška inteligencija, a fetiš mi je fotografsko pamćenje", kaže jedna druga sapioseksualka koja se također odrekla seksi frajera koji imaju samo mišiće.

Iako je uvriježeno mišljenje da muškarci vole biti intelektualno dominantni, sapioseksualci tvrde da su im najprivlačnije žene koje ih pobjeđuju u raspravama i verbalnim sukobima.

"Jednom sam izašao na večeru sa seksi plavušom čija me je ljepota zaslijepila. Pitao sam je za koga će glasati na izborima, a ona mi je rekla da će svoj glas dati Johnu Kerryju jer Bushova obitelj jede bebe. Nakon što sam shvatio da se žena ne šali, sam sebi sam rekao da ni mrtav neću čak ni u krevet s osobom koja nije inteligentna, koliko god bila privlačna."

Iako je internet pun svjedočanstava i "kriterija" koje imaju sapioseksualci, mnogi tvrde da su oni zapravo snobovi, Ipak, sapioseksualci kažu da su ispočetka žarko željeli kombinaciju sexy tijela i velikog mozga, a kada su shvatili da obično ne idu u paketu, odlučili su se za inteligenciju.

"Najbolja predigra je dobra verbalna rasprava, a jedino što bi trebalo biti nabildano je ljudski mozak", kažu sapioseksualci.

index.hr