Znanstvenici potvrdili: Evo kakvim muškarcima žene ne mogu odoljeti

privlačnost, poboljšati , greške, privlačnost, žene, muškarci, privlačenje, privlačnost, jaka fizička privlačnost, Privlačnost i ljubav
...provedena među 160 žena koje su atraktivnost muškaraca ocjenjivale na temelju fotografija bez majice, ali i bez lica

Muškarci koji su na fotografijama izgledali snažno, s mišićavim rukama i toniranim torzom, prošli su daleko bolje u ocjenama od muškaraca koji nemaju običaj znojiti se u teretani, piše Tportal.hr.

Fizička snaga, pokazala je studija, daleko je najvažniji faktor u određivanju privlačnosti muškarca i gledano zasebno čini više od 70 posto muške privlačnosti.

Visina muškarca također igra važnu ulogu kod dama. Sa snagom i mršavosti, visina čini 80 posto privlačnosti muškarca.

'Rezultati pokazuju da većina tjelesne privlačnosti muškarca proizlazi iz pokazatelja fizičke snage. Uzrok znatnog učinka visine i težine na privlačnost muškarca mogao bi biti mehanizam odabira koji reagira na znakove zdravlja ili prednosti koje visoka i mršava tijela imaju u lovu i raznim aspektima borbene sposobnosti', zaključuju australski znanstvenici sa Sveučilišta Griffith u Queenslandu i navode da niti jedna žena nije pokazala 'statistički značajnu sklonost prema slabijim muškarcima'.

Na ovakve rezultate, vjeruju znanstvenici, utjecaja imaju i drevne sposobnosti preživljavanja koje su zahtijevale zdravog čovjeka sposobnog loviti i boriti se.

Ženku ljudske vrste, kao i kod većine drugih sisavaca, najviše privlače mišići. Samo se za jednu od ispitanih žena, dok je gledala muškarce odnaprijed, činilo da preferira slabije muškarce, no i ona se priklonila većini kad je muška tijela pogledala s boka.

Neka ranija istraživanja pokazala su da žene posebno cijene snagu gornjeg dijela tijela, najviše torza i bicepsa, no i da preferiraju muškarce s manje muževnim licima.

Najatraktivnijom kombinacijom prema tim istraživanjima, premda pomalo neskladno, činilo se nježno muško lice na snažnom tijelu. Istraživanje australskih znanstvenika, koje je isključilo muška lica, potvrdilo je da su ženama mišići i dalje privlačni.

No utjecaj visine na privlačnost muškarca, kako se čini, ne leži samo u vjerovanjima iz vremena u kojima smo dane provodili u špiljama.

Naime istraživanja pokazuju da se muškarci smatraju privlačnima ako imaju jače ruke, a mnogima je cilj osnažiti tijelo kako bi privlačili žene. Poznato je i to da žene misle da su visoki muškarci snažniji, iako to nije slučaj.

'Ovo sugerira da žene smatraju mršave i visoke muškarce privlačnijima zbog razloga koji nisu samo sposobnost za borbu', zaključuju znanstvenici.