Zlatno pravilo: Koliko često trebamo čistiti kadu i tuš kabinu?

tuširanje, hladna voda, tuš, smanjiti , tuš kabina , kada, čišćenje, bakterije, savjeti

Kako biste spriječili takav prizor, dobro znati da je ove sanitarije dovoljno čistiti jednom u tjednu ili jednom u dva tjedna. Također, kadu nikada nemojte ribati četkom jer to može oštetiti njenu površinu. Najbolje je koristiti spužvu ili krpu te blago abrazivno sredstvo.

Iduća 3 savjeta učinit će čišćenje kade i tuš kabine brzim i učinkovitim:

1. Pošpricajte i ostavite. Prije nego počnete čistiti ostatak kupaonice, obilno pošpricajte kadu, odnosno unutrašnjost tuš kabine sredstvom za čišćenje i ostavite da djeluje dok čistite druge dijelove kupaonice.

Za to vrijeme sredstvo za čišćenje će razgraditi masnoću i ostatke sapuna pa ćete kadu morati manje ribati.

2. Izribajte. Abrazivnom stranom spužvice izribajte otvor za odvod i prljavštinu s poda tuš kabine.

Dobro prebrišite cijelu površinu kade i unutrašnjosti tuš kabine, ne zaboravljajući pukotine i kutove. Starom četkicom za zube najbolje ćete oribati slavine.

3. Isperite. Ako u tuš kabini imate fiksnu glavu tuša, nabavite gumenu glavu tuša koju možete pričvrstiti na crijevo i tako lakše isprati zidove tuš kabine.

Ove glave tuša koje se po potrebi mogu pričvrstiti na crijevo i skinuti s njega, obično se koriste kod pranja kose i kućnih ljubimaca, a cijena im je povoljna.

Savjet plus: Ne zaboravite redovito oprati i zavjese na tuš kabini ili kadi. Zavjese od vinila, sintetike, pamuka i jute možete prati u perilici rublja u vrućoj vodi i blagom deterdžentu. Zavjesu osušite na zraku.

Ako ne možete zavjesu prati u perilici, oribajte je s mješavinom vode i izbjeljivača u omjeru 10:1. Navucite zavjesu i kada nitko ne koristi tuša kabinu kako se voda ne bi zadržavala u naborima.

Izvor: zadovoljna.hr