Žene se "ne lože" na zgodne frajere, nego na...

Iako je opis muškarca "crn, visok i zgodan" uvrežen kao idealan za žene, čini se da dame maštaju o nečem što nema veze sa datim opisom, piše citaj.ba.

Nedavna istraživanja su pokazala, uprkos tome što žene često govore kako vole mačo, zgodne tipove, da je realnost sasvim drugačija.

Naime, nedavno je jedan web portal vršio studiju u suradnji sa više od 2.000 žena na osnovu koje se došlo do zapanjujućih rezultata. Dame ne samo da ne maštaju o visokim, tamnoputim i zgodnim muškarcima, već ideal za većinu njih predstavljaju štreberi sa neuglednom bradom i talentom za kompjutere.

Pored brade, žene su se odlučile i na dlakava prsa kao i sposobnost muškarca da pusti suzu uz neki romantični film. Čini se da mačo tipovi nisu više idealan prikaz pripadnika jačeg pola.

Među najpoželjnijima su i oni koji imaju sijede vlasi u kosi ili pak oni koji su vatreni navijači nekog kluba. Takođe, čak 91 posto pripadnica nježnijeg pola je priznalo kako nema potrebu za grubim i mišićavim muškarcima, već za idealnog partnera smatraju onog koji zna da bude emotivan, pažljiv i nježan.