Žene otkrile što bi voljele da su znale o seksu dok su bile mlađe

žene, seks prakticiranje
A upravo je seks tema o kojoj većina "uči" sama, odnosno, od drugih, ali izvan svoje obitelji. Razgovor o intimnosti mnogim je roditeljima tabu, a i u školi mnogi ne nauče više od same biologije.

Upravo stoga Huffington Post objavio je iskrene ispovijesti šest žena koje su otkrile što bi voljele da su znale dok su bile mlađe...

Ne žuriti

Mnoge mlade djevojke smatraju kako je djevičanstvo nešto čega bi se trebale "riješiti" što prije i tako ući u svijet odraslih. Društvena određenost, predrasude i pritisak okoline zaista ne bi trebalo biti nešto što će imati odlučujuću ulogu u tome kada je vrijeme za izgubiti nevinost. Seks je čin u koji bi se trebali upuštati spremni, mirni i s osobom u koju imate potpuno povjerenje. Jednom izgubljena nevinost ne može se vratiti ( na stranu operacije rekonstrukcije himena, op.a ), a odluka o tome zaista treba biti dobro promišljena.

Ne sramite se pitati ginekologa

Odlazak ginekologu mnogim je mladim ženama prava noćna mora, pa ideja za odlazak u ginekološku ordinaciju kako bi dobile "tek" neke informacije o seksualnom životu, mnogima je nezamislivo. To ne bi trebalo biti nešto čega bismo se trebale sramiti, riječ je o brizi o našem zdravlju koje bi trebalo biti na prvom mjestu, poručuje jedna od žena.

Ne krivite sebe zbog borbe s neplodnošću

Oko devet posto muškaraca i 11 posto žena bori se s neplodnošću, i ono što svakako biste trebali znati da se ne biste trebale kriviti zbog toga ako ste i vi među njima. Na neke stvari ne možete utjecati, ali svakako možete što prije obratiti se liječniku i doznati u čemu je problem, te s time i što ranije započeti liječenje i pronaći rješenje.

Testirajte se redovito

I testiranje na spolno prenosive bolesti mnogima je sramotno pa izbjegavaju odlazak liječniku. Ako se ne želite zaraziti nekom od spolnih bolesti, svakako prakticirajte siguran seks, odnosno, svakako koristite kondome koji vas, osim neželjene trudnoće, štite i od spolnih bolesti.

Neke spolne bolesti nemaju jasno izražene simptome

Neke spolno prenosive bolesti možete prepoznati i bez da ste liječnik, barem da je riječ o nekoj infekciji, ako ništa drugo. Promjena iscjetka, boje, gustoće, mirisa, svrbež i sl., sve to može ukazati da je riječ o narušenom intimnom zdravlju. Neke spolno prenosive bolesti nemaju jasne simptome, odnosno, možete biti zaraženi, a da ni ne znate osim ako niste napravili ciljane pretrage na neke od njih, poput primjerice, na bakteriju ureaplasmu, a koja, ako se ne liječi, može uzrokovati ozbiljne probleme intimnog zdravlja.

Intimnost nije samo - seks

Kada je riječ o intimnosti, postoji krivo shvaćanje kako se samo seksom mogu izraziti neki osjećaji prisnosti s partnerom. Oni koji to smatraju točnim, svakako bi trebali imati na umu da su u krivu. Mali znaci pažnje, zagrljaji u prolazu, spontani poljupci i izjave nježnosti i ljubavi također će biti vrlo dobar pokazatelj koliko vam je do nekoga stalo. Seks? To je samo još jedna u nizu stvari koja čini vašu vezu, svakako ne bi trebala biti prioritetna, prenosi Večernji list.