Žene koje redovito doživljavaju orgazme hodaju drugačije

Kaže se kako seks donosi posebnu živost ljudima, a žene koje redovito doživljavaju vaginalne orgazme hodaju življe, više rotiraju zdjelicom i njihov je korak gipkiji. Jednostavnije rečeno, one više "tresu" kukovima, kažu belgijski znanstvenici sa Sveučilišta Louvain.

U studiji, u kojoj su promatrali hod seksualno aktivnih i zdravih žena, od kojih je polovica njih u prošlosti redovito doživljavala vaginalne orgazme, dok ih druga polovica nije nikad, ili vrlo rijetko, nanstvenici su s 80,69 posto točnosti pogađali koje su od žena doživljavale vaginalne orgazme, piše Daily Mail.

Orgazmi opuštaju čitave skupine mišića, oslobađaju stresa, donose ugodu i daju energiju, a sve se to primjećuje u hodu žene, objasnili su znanstvenici. Otkrili su da se razlike u hodu odnose samo na one žene koje doživljavaju vaginalne orgazme, ali ne i klitoralne.

Dok iskusno oko znanstvenika primjećuje anatomske razlike u hodu žena s obzirom na to doživljavaju li orgazme ili ne, obični promatrači mogu primijetiti senzualnost, energičnost i tzv "tekuće" pokrete tih žena te po tome zaključiti njihovo zadovoljstvo seksualnim životom