Žene biraju između slabića i frajera

Naime, žene uvijek biraju između frajera i slabića
Kada se radi o izboru partnera, muškarci ženski izbor često ne mogu shvatiti i smatraju ga vrlo promjenjivim i nelogičnim. Velik broj istraživanja smatra da se ženski odabir muškarca temelji na muškoj fizionomiji, piše tportal.hr.

Fizionomija lica, kako tvrde znanstvenici, otkriva i osobnost te osobe. Tako su muškarci s muževnim i snažnim crtama lica, kao što su velika čeljust ili upadljivo čelo, često snažni i agresivni. Osim karakteristika osobnosti, muževne crte lica otkrivaju i spolnu zrelost i otporniji imunitet.

Agresivnost muškarca je poželjna dok je usmjerena na eksterne uvjete i zaštitu obitelji, sve dok se ne usmjeri na najbliže. Isto tako, spolna zrelost obećava velik broj potomaka, međutim može voditi i promiskuitetu te potrebi za napuštanjem partnerice i djece.

Zbog ovih saznanja, znanstvenici tvrde da su žene uvijek prilikom traženja partnera suočene s izborom između frajera, koji je snažan, muževan i jakih gena, te slabića koji garantira ljubav i pažnju.

Doktorica Lisa DeBruine sa Sveučilišta Aberdeen smatra da su žene i danas suočene s tim izborom te da njihov izbor nastaje nesvjesno. Provodeći istraživanje doktorica DeBruine otkrila je da su žene koje žive u zemljama u kojima prevladava loše zdravstveno stanje sklonije izboru muškaraca s muževnim crtama lica.

Sukladno tome, što je okruženje u kojemu žive grublje, žene su sklonije izboru muškaraca s muževnom fizionomijom lica sklonih agresiji jer su takvi muškarci bolji od slabića u surovim uvjetima života.