FOTO/VIDEO  Žena s dvije vagine: Dvaput sam gubila nevinost

"Kad sam saznala što mi je, mislila sam da je to nevjerojatno", rekla je Hazel u emisiji "This Morning". Britanka objašnjava kako dugo uopće nije bila svjesna svog stanja, iako je išla na liječničke preglede jer je imala određenih poteškoća. Ni njezini roditelji nisu primijetili posebnost njezinog tijela, piše Index.hr.

Tek je s 18 godina shvatila o čemu se radi, nakon što joj je postavljena dijagnoza. "I moj prvi ozbiljni dečko mi je rekao da je nešto neobično. Prve probleme sam počela osjećati na početku puberteta, imala sam jake menstrualne bolove", priča Hazel, koja se svog stanja ne srami te čak kaže da će rado pokazati ženama kako to izgleda ako je netko zamoli. Kad je bila mlađa, bilo joj je teško razgovarati s prijateljicama o tome, pogotovo nakon što su je sve blijedo gledale kad je upitala u koju bi rupu trebala staviti tampon.

Hazel se više ne srami te je svojim nastupom na TV-u pomogla i drugim ženama sa sličnim poteškoćama da otvorenije progovore o problemu. Postojanje dviju vagina nije toliko neuobičajeno; kako kažu u emisiji, jedna od tri tisuće žena ima sličnu anomaliju, no kod Hazel je rijetkost to što ima dvije potpuno odvojene maternice. Zbog toga je liječnici upozoravaju da mora biti jako oprezna s kontroliranjem začeća.