Zašto žene žele seks?

seks, veze, odnosi, g točka, muškarci, seks, seks, muškarci, žene, seks, obaveze, žene, seks, seksualni partneri, apstinencija, seks, fizički kontakt, seks ljubav
Američki psiholozi iz Sveučilišta iz Teksasa, Cindy Meston i David Buss, razgovarali su s preko tisuću žena diljem svijeta i rezultate objavili u svojoj knjizi Why Women Have Sex. Donosimo neke od najčešćih razloga i objašnjenja autora knjige zašto ovi razlozi i nisu tako neobični.

Muškarac se dobro ljubi

Jedan od najpopularnijih razloga zašto žene imaju spolne odnose je vrlo jednostavan. Muškarac se odlično ljubi! To nije tako čudno jer u ljudskim usnama se nalazi više senzornih neurona nego u drugim dijelovima tijela. Jedno istraživanje je pokazalo da ljubljenje izaziva pad kortizola, hormona odgovornog za stres, a na taj način se smanjuje tjeskoba. Ženama je ljubljenje važno prije i tijekom seksa, a loš poljubac može biti sredstvo potpunog hlađenja.

Mršavljenje

Redovita tjelesna aktivnost kao što je seks može pomoći u gubljenju kalorija. Seks sagorijeva od 100 do 250 kalorija. Mnoge žene su izjavile da koriste seks kao metodu u mršavljenju, navodi se u knjizi.

Protiv bolova i stresa

Opće je poznato da su glavobolja i migrena razlozi koji se najviše koriste za izbjegavanje ili odbijanje seksa. Međutim, u istraživanju koje su proveli Meston i Buss, mnoge žene navele su upravo rješavanje glavobolje kao razlog za seks. Neke žene su izjavile da su primijetile da im glavobolja prolazi, posebno kad dožive orgazam. Razlog tome je u oslobađanju endorfina.

Tijekom seksualne aktivnosti, tijelo otpušta ove kemijske spojeve koji su zaslužni za dobro raspoloženje, a njihovo djelovanje je slično morfiju. Prema istraživanju Sveučilišta u Južnom Illinoisu, oslobađanje endorfina može smanjiti glavobolju. Oni i olakšavaju bolove.

Osveta

Neke žene rekle su da su koristile seks kao oružje u osveti svojim nevjernim partnerima. Činjenica da su spavale s najboljim prijateljem svog bivšeg ili sadašnjeg partnera, povećava zadovoljstvo jer su ga na taj način kaznile ili mu se osvetile.

Bračna dužnost

Mnoge žene, posebno one koje su u braku, tvrde da su često pristale na spolni odnos s partnerom, iako nisu bile raspoložene. Iako su danas drugačija vremena i muškarci i žene su se promijenili, a u nekim slučajevima i zamijenili uloge, ipak mnoge žene smatraju da je njihova bračna dužnost udovoljiti svom mužu svaki put kad on želi seks.

Tradicionalna razmišljanja smatraju da je muškarac hranitelj obitelji. Zauzvrat, žena odgaja djecu, brine o kućanstvu i udovoljava njegovim seksualnim potrebama. Iako danas mnoge žene rade i financijski pridonose kućanstvu, ovo mišljenje je još prisutno kod mnogih.

Žele spriječiti prevaru svog partnera

Istraživanje je pokazalo da žene često koriste seks kao sredstvo kojim štite svoju vezu ili brak. Ova strategija pomaže zbog dva razloga. S jedne strane omogućava partnerovu vjernost jer je on seksualno zadovoljen, dok s druge, zdrava seksualna veza pokazuje potencijalnim novim partnerima da nemaju šanse.

Iskustvo

Mnoge žene u istraživanju, a posebno mlađe, tvrdile su da su htjele poboljšati svoja erotska umijeća tako što su prikupljale što više seksualnog iskustva.

Sažaljenje

Žene se od najranije dobi smatraju kao brižne osobe koje mogu pokazati empatiju za druge i biti osjetljive i svjesne tuđih osjećaja. Nekoliko žena u istraživanju opisalo je seks kao način utjehe muškaraca koji se osjećaju loše ili imaju izrazito nisko samopouzdanje. Mnoge žene su se upuštale u spolne odnose s muškarcem za kojeg su osjećale sažaljenje, primjerice s muškarcem koji je htio izgubiti nevinost.

Izvor: she.hr