Zašto žene vole antijunake?

žena, ljubavnica, brak, žene, junaci, muškarci, djevojka, prijatelji, žena, tajne, ljubav, veza, varanje, djevojka, supruga, žena, osveta, bivši, žena, sama, razlozi, slobodna žena, žene, flert, spoj, varanje, žene, istraživanje, muškarci, ljubav, popis, mostarac, stvari, dnevnik, gradska cura, dnevnik  gradske cure, žene, žena, dnevnik
Sažmemo li te bezbrojne stranice, otkrivamo da su to tipovi muškaraca koji su egzistencijalno situirani, ozbiljni i odgovorni, pouzdani, pažljivi i, općenito, oni na koje se žene u svakome trenutku mogu osloniti. Takve tipove muškaraca mogli bismo opravdano nazvati superjunacima. Međutim, zbog čega onda toliko mnogo žena završava u vezama s muškarcima suprotnih osobina? Zbog čega žene privlače antijunaci?

Dobro. Razumljivo je da djevojke u razdoblju adolescencije privlače takvi dječaci. Ipak, to ne prestaje dostizanjem zrelosti. Što je toliko kod njih privlačno? Bahati i bezobrazni, uvijek u sukobu s društvenim normama, ekscentrični, neuhvatljivi. Što je nagore, najčešće promiskuitetni. Bez ikakvih jamstava za naredno jutro. Nosi ih neki film, često iracionalan i uzaludan. Ma što radili i čime se bavili, taj ih film vrlo često odvodi u autodestrukciju. Kada bi to samo bila vlastita destrukcija...

U nemalo prilika povlače za sobom i ljude koji ih okružuju, pa tako i žene koje ih vole. Sjetite se 'čovjeka bez imena' Clinta Eastwooda kao beskrupuloznog revolveraša u kultnim vesternima. Ili, od novijih antijunaka, Brada Pitta u 'Klubu boraca' kao nepomirljivog Tylera Durdena. Paradigma antijunaka je svakako Robert De Niro kao Travis Bickle u legendarnom 'Taksistu', piše tportal.hr.

Dva su osnovna razloga omiljenosti antijunaka među ženama. Zanimljivi su. Život s njima je opasan, ali zato i pun uzbuđenja i svakodnevnih novosti. Njihova misija, ma koliko neobična ili trivijalna bila, važnija je od života. Zaneseni su i nepopustljivi. Do kraja. Sasvim je razumljivo da toliko strasti povuče i one koji ih okružuju. Drugi, možda i važniji razlog je što mnoge žene padnu u klopku ideje da takve ljude mogu promijeniti. Misle da im je potrebna pomoć i da će ih na neki način izliječiti. Sačuvati. Koliko znate slučajeva da je to nekoj ženi zaista uspjelo?

Superjunaci ili antijunaci? Vjerojatno ne postoji izbor. Ove ili one žene sklonije su prvima ili drugima. Žene koje dobro funkcioniraju s antijunacima mogu prolaziti kroz pakao sa superjunacima ma koliko oni divni i dragi bili. Vrijedi i suprotno. Žene sklone stabilnosti i pouzdanosti mogu prolaziti kroz mukotrpne situacije, ma koliko antijunaci bili zanimljivi i uzbudljivi.