FOTO/VIDEO  Zašto su poznavanje plesa i plesna kultura bitna za svakog muškarca?

ples, plesni par, svadbeni dvokorak, salsa, disco fox
Naučite osnove barem nekoliko plesova koji se mogu plesati za vrijeme nekog izlaska. Sve ide. Čuveni svadbeni dvokorak, disco fox, salsa, jive i mnogi drugi. Naučite plesati, budite pravi muškarci.

Dobri maniri
Prije svega tu su dobra pravila ponašanja. Kad god muškarac sretne neku nepoznatu ženu trebalo bi biti normalno da se prema njoj ophodi kao prema dami. Na javnom mjestu to znači da se zna uljudno predstaviti ako prilika dopušta, da zna povesti prikladan razgovor i na kraju se na jednako uljudan način pozdraviti.

Inicijativa
Također je sasvim prikladno, a i poželjno da muškarac preuzme inicijativu i zamoli za ples ili predloži nešto drugo što bi damu moglo interesirati za vrijeme tog razgovora. Razlog je jednostavan. Iako je druženje sa ženama čast, užitak i zabava, one nisu tu da bi smišljale na koji način bi to sve nama pružile. Ako pak, na vašu sreću, dama preuzme inicijativu, s veseljem i poštovanjem to prihvatite.

Ples je idealan način da na ženu, koju ste prvi put u životu vidjeli, ostavite najbolji mogući dojam. Većina žena će vam reći da rado pleše. Ako ste ikad bili na nekom mjestu gdje ljudi plešu u parovima, mogli ste primjetiti da ih one žene koje sjede za obližnjim stolovima upravo proždiru očima. Jedini razlog zašto one u tom trenutku samo sjede je što njihovi "muškarci" ne znaju plesati. Kakva šteta. U našem macho balkanskom društvu svi su veliki frajeri osim kad treba plesati. Onda dečki srastu uz šank ili objašnjavaju kako je plesati glupo i još smisle deset različitih izgovora za svoj kukavičluk. Nemojte se zavaravati. Dok neki od vas gledaju u svoje pivo, vaše djevojke gledaju u muškarce koji plešu.

A plesati je zabavno.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.