Zašto su muškarci 100 posto `krivi` za neželjene trudnoće

trudnica

Majka šestero djece i blogerica, Amerikanka Gabrielle Blair, odlučila je na Twitteru podijeliti neka svoja stajališta o pobačaju. Pritom nije štedjela muški rod, napisavši kako ih ne zanima zaštita prilikom odnosa. "Mislite da je riješenje za neželjenu trudnoću pobačaj? Ali što je uzrokuje? Neodgovorna ejakulacija", napisala je Blair i njen post je ubrzo postao viralan. `

Dodala je kako žena u mjesecu ima samo dva plodna dana što bi značilo da u godini ima ukupno 24 plodnih dana kada bi mogla zatrudniti. Muškarci mogu uzrokovati trudnoću sa svakom ejakulacijom prilikom odnosa, svaki dan, više puta na dan, pa je jasno čija je tu odgovornost, naglasila je Blair s kojom se mnogi nisu složili.

Ova je blogerica naglasila i kako moderna kontraceptivna sredstva za ženu nisu sigurna jer uzrokuju brojne neželjene nuspojave, a kada je stvorena oralna kontracepcija za muškarce, ona nije bila odobrena, dodaje. Otkrila je i da sama koristi hormonalnu kontracepciju unatoč nuspojavama koje izazivaju, a društvo, tvrdi, ne mari za to kako uzimanje tih pilula djeluje na ženu, sve samo dok je muškarcima smanjena odgovornost. 

 U svom je blogu Designd Mom pojasnila kako su muškarcima kondomi stalno na raspolaganju, en trebaju otići liječniku kako bi ih dobili, nisu skupi kao kontracepcijske pilule, a ipak, mnogi ih muškarci odbijaju koristiti tijekom odnosa, a neki ih čak i skidaju za vrijeme samog odnosa, navodi. "Muškarci su ti koji riskiraju da žena zatrudni, "petljaju" s njezinim zdravljem, životom, odnosima i karijerom, samo kako bi imali nekoliko minuta neometanog užitka".  

Vecernji list