Zašto je bolje da ste oženjeni!

vjenčanje, princ William, Kate Middleton, ženidba, samci, život
Oženjeni muškarci će na nagovor supruge pojesti omraženo povrće samo da održe mir u kući, ali dugoročno gledajući, bez kvalitetne komunikacije neće usvojiti pravilne prehrambene navike.

Potreban je timski rad da bi oženjeni muškarci prihvatili zdraviji način ishrane, odnosno pregovori i zajednički razgovor o novoj, zdravijoj ishrani. Studija u kojoj su učestvovala 83 ispitanika pokazala je da većina supruga ne uključuje svog bračnog druga u izbor hrane kada odluče da promjene prehrambene navike nabolje, pišu Vitamini.

Iako je promjena prehrambenih navika uslijedila poslije preporuke ljekara, muževima često ne odgovaraju promjene, ali kako bi izbjegli sukob, ne suprotstavljaju se svojim boljim polovinama.

VAŽNA JE DOBRA KOMUNIKACIJA

Međutim, bez dobre komunikacije, promjene su često neodržive. Muškarci uredno pojedu svoju zdravu večeru, pa izađu napolje i navale na brzu hranu. Svoje nezadovoljstvo što ne mogu da jedu ono što žele muškarci kompenzuju unosom nepoželjne hrane van kuće.

Autori studije zaključili su da bi nove navike bile uspješnije usvojene kada bi supruge razgovorom i taktičkim nastupom zainteresovale svoje muževe za aktivno učestvovanje u odlukama koje se tiču njihovog zdravlja.