FOTO  Zanimljivo vjenčanje: Udala se za sebe samu

laura mesi
Talijanka Laura Mesi vraški se potrudila kako bi organizirala vjenčanje iz snova - savršena bijela haljina, torta na tri kata, djeveruše i 70-ak gostiju - imala je sve što bi svaka mladenka poželjela, ali opet, njezino slavlje bilo je sve samo ne tipično tradicionalno - naime, 41-godišnja instruktorica fitnessa nije imala mladoženju, udala se za sebe samu!

Iako njezin brak nije pravno valjan, Laura je, kaže, zadovoljna jer je svima dokazala kako je moguće doživjeti pravu bajku i bez princa.

- Čovjek prije svega treba naučiti voljeti samoga sebe. To je prvi i jedini preduvjet za sretan život - objasnila je Mesi filozofiju takozvane "sologamije", koja ima sve više pobornika na svim kontinentima.

Ponosna mladenka kaže kako joj je ideja o ovakvom "samovjenčanju" pala na pamet još prije dvije godine, kad je prekinula 12-godišnju vezu s tadašnjim dečkom. Ona je prva žena u Italiji koja se udala za sebe samu, a u svibnju ove godine to je u Napulju napravio i prvi muškarac Talijan, Nello Ruggiero, prenosi BBC.

- Prijateljima i obitelji svojedobno sam rekla: 'Ako do 40. rođendana ne pronađem srodnu dušu, organizirat ću samovjenčanje'. Neću se buniti ako se jednom u budućnosti zbilja zaljubim, ali za sreću mi nije potreban muškarac, snaći ću se i bez njega. Ipak, ovako nešto rezervirano je samo za hrabre ljude koji imaju novca i dovoljnu dozu ludosti - rekla je Laura.

Sologamija je još 2014. postala apsolutni hit u Japanu. Ondje čak postoje i agencije koje organiziraju 'samovjenčanja', a sve je više i Amerikanaca te Kanađana koji se priključuju ovom bizarnom trendu, prenosi Jutarnji.hr.

Foto: Facebook